Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


asimetrični krajnici


Autor Poruka

mirela1808

18.04.2015. 11:15

Poštovani, imam 24 godine i muče me bolni krajnici unazad malo više od 3 od tri godine. znači redovito mi se amo reći "upale" i to traje po tjedan nekad malo više. u nekim periodima mi zna bit doslovno 3,4 mjeseca svaki mjesec. dok mi to traje osjećam se bezvoljno,pospano i bez energije. a temperaturu skoro pa nemam,najveća do 37,5. u početku bih otišla kod doktorice opće prakse i normalno ne bi mi ništa dala,jer veću temperaturu nemam,klasični savjeti,čaj,med i poboljšat imunitet. i nakon par puta sam više odustala od odlazaka kod doktorice i to već dugo trpim. međutim meni je desni krajnik već mjesecima velik bez obzira bolilo mene nešto ili ne, podosta veći od lijevog,i nikako se ne smanjuje.tako stoji i počelo me to brinit malo. kroz par dana planiram ići kod doktorice,ukoliko me opet pošalje doma s istim odgovorom da li bi bilo dobro da se negdje naručim za pregled? da li može ta asimetrija bit znak nečeg ozbiljnijeg?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.09.2015. 22:25

Poštovana, obzirom na Vaše simptome, preporučujem učiniti radiološku obradu paranazalnih sinusa i ORL pregled kako bi se isključile kronične upale nepčanih tonzila i sinusa. Ukoliko imate kroničnu upalu tonzila i one predstavljaju bakterijsko žarište, tada je indicirano njihovo odstranjivanje.

emptycolors

04.03.2016. 19:05

Poštovani, molio bih vas za objasnjenje. Naime, unazad dvije godine imam izrazenu asimetriju krajnika. Naime oba krajnika su mi otečena, lijevi lagano otecen, a desni poprilicno izrazen i pomican za razliku od lijevog i uvecan. Upale grla, krajnika ili nesto slicno nemam i vrlo rijetko i da sam imao ista osim obicne prehlade, jedino znam imati otecen i ukocen vrat vrlo cesto, no ne znam dolazi li to od krajnika. Takodjer nikada nisam imao nikakve prisutne bolove u podrucju krajnika. Imam 22 godine i pusac sam gotovo 4 godine, ne znam ima li pusenje tako izrazen utjecaj na to. Jedino me brine taj desni krajnik koji je dosta otecen i neprirodne velicine, pomican, a drugo sto mi nije jasno je sto apsolutno nikakve bolove krajnika ne osjecam i ne predstavljaju mi nikakav problem.

emptycolors

04.03.2016. 19:05

A javio sam vam se jer sam zabrinut jer sam cuo i citao da asimetrija krajnika cesto zna ukazivati na karcinom, odnosno malignu tvorevinu.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

22.03.2016. 20:00

Poštovani, asimetrija nepčanih krajnika nije tako rijetka pojava i apsolutno nije znak bolesti. Također, izuzetno je mala vjerojatnost da imate karcinom, obzirom na Vaše godine života. Karcinom krajnika izaziva promjene na njihovoj površini i lako je uočljiv. Povremeno dajte pregledati tonzile od strane ORL specijaliste kako bi pratili njihovu veličinu.