Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u grlu


Autor Poruka

biljanana

04.06.2014. 23:15

Dobar dan,
od novembra meseca prošle godine imam stalne probleme sa grlom, u novembru sam u brisu imala streptokocus hemoliticus b, nakon antibiotika je nije bilo, u januaru sam zbog jake grlobolje uzimala dva antibiotika, od tada pa do danas sam imala terapiju antibioticima 11 puta, dva puta je rađen bris i bio je negativan. Od pre sedam dana me jako boli grlo pri gutanju kao da gutam preko dvae lopte (krajnika), danas sam dobila negativan rezultat brisa. Za sve to vreme dva puta sam pregledana od strane ORL specijaliste, drugi put juče i on mi je savetovao da kad dobijem nalaz brisa dođem a u međuvremenu i da popravim jedan pokvaren zub i da članovi porodice povade briseve. Sve smo to preduzeli ali ja sam u panici jer mi nikako nije jasno kako može toliko da boli a nema bakterije, da li pregled ORL stručnjaka isključuje jako opasne bolesti? Puno srdačnih pozdrava iz Beogradahappy

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

09.06.2014. 01:05

Poštovana,
ORL specijalist je u pravu; potrebno je učiniti bakteriološki bris ždrijela i nosa Vama i članovima obitelji, a zatim uzeti antibiotsku terapiju odgovarajući broj dana ukoliko je bris pozitivan. Također, nije na odmet isključiti ostale nebakterijske uzroke grlobolje, kao i pregled imunologa koji bi utvrdio imunološki status.

biljanana

11.06.2014. 15:45

Hvalahappy

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

28.07.2014. 15:30

Nema na čemu!