Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hrmatom


Autor Poruka

depikolo

22.11.2015. 12:45

Postovani.imam 24.god.Prije mjesec dana nakon sta sam bila na jakoj buci pocele su me usi bolit,te mi se javio sum u uhu.Otisla sam kod otorinca na pregled te mi je rekao da ce to proc,da je od buke.Rekao mi je i da imam hematom u uhu.sumovi i bolovi su nakon nekoliko dana prosli,ali ono sta mi se sad dogodilo jest da sam dobila upalu uha.imam temperaturu,blago povisenu do 37.5,i jake bolove i zacepljenost u oba uha.bila sam kod dr opce prakse koja mi je dala amoksicilin antibiotike i maxitrol kapi.Ono sta mene brine je dali je moguce da sam dobila upalu zbog tog hematoma?i zanima me sta je to hematom,i treba li to lijeciti?prije nisam imala problema sa usima osim kad sam bila dijete,a sada dva puta u mjesec dana,pa sam malo zabrinuta.hvala unaprijed

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

13.12.2015. 18:55

Poštovana, upala uha sa temperaturom i začepljenošću ušiju uglavnom nastaje kao posljedica prethodne upale nosne sluznice i Eustahijeve tube, nego kao posljedica akustične trauma.Liječi se kapima u nos i oralnim antibioticima. Hematom srednjeg uha se obično sam resorbira, ili se evakuira incizijom bubnjića,po indikaciji.