Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kašalj koji ne prestaje nakon mj. dana


Autor Poruka

1234bbb

09.11.2014. 18:10

Molim pomoć,jer ne znam što ću više. Imala sam virozu poč. 10 mj.-temperatura,začepljeni nos,bolno grlo i kašalj suhi pa produktivni. Pila sam čajeve s medom,vitamin c,pastile i grlo je prošlo,tem. nakon dan dva i nos tjedan,ali kašalj nikako.Uhvatio bi me ujutro i navečer,ne dok spavam.Napad kašlja ne traje dugo,ali mene umara naprezanje (trbuh od kašlja) Pila sam sljezov čaj da olakša kašalj,pa sirup od islandskog lišaja. Otišla sam kod doktorice nakon 20 dana,rekla je da mi je grlo malo crveno oderano od kašlja dobila antibiotik amoksicilin . Bila sam poslije tjedan dana,kašalj se smanjio,pregledala mi je grlo na brzinu i rekla da popijem tablete do kraja i jesam.
Prošlo je 7 dana od tog. Kad udahnem imam osjećaj kao hladnog zraka u grlu i škaklje me,ti onda kašalj dolazi-koji je sad više suh (i nos mi curi,a nije začepljen).
Ne znam je li od ovog zg. zraka,alergija ili tko zna što više.

Oprostite što sam odužila,ali stvarno trebam pomoć
Unaprijed hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

09.12.2014. 14:35

Poštovana, ako se sada radi o suhom kašlju, možete početi koristiti antitusike, iako je uobičajeno da kašalj kao simptom zaostaje duže vrijeme nakon sanacije upale. Ukoliko ste isključili bolesti gornjeg resp. trakta ,alergiju i GERD kao uzrok kašlja, potražite pomoć pulmologa.

JustMe88

14.01.2015. 10:20

Poštovana.Nakon lagane prehlade pred koja 3mj, meni skroz u grlu stoji knedla. Sekret nikako da iskašljam.Sve je još gore nakon što bilo što pojedem, opet kašalj, a ne mogu iskašljati ništa..sekret ko da se ukorijenio i ne miče se.. Što mi je činiti,već mi je neugodno pred ljudima? Hvala

dancy11

18.07.2015. 15:05

Postovana!
Unatrag nekoliko godina mi se pojavijo kasalj iza jela. Koji se javlja u obliku napadajnog mokrog kaslja odmah iza jela krute hrane i traje od 5 do 10 minuta, znaci iza svakog jela krute hrane se pojavljuje dok iza tecnosti se nepojavljuje. Imam osjecaj da mi se u grlu skuplja u manjoj kolicini sluz koja me iritira ma kasalj muci me vec dugo nekoliko godina a u zadnje vrjeme osjetim da je sve ucestalî i da duze malo traje iza jela za razliku od prija. Neznam da imam ikakvi problema sa zelucom nit sa zelucanom kiselinom. Grlo mi se nalazi u plicem polozaju sa prirodno povucenim krajnicima kolko se sjecam to je lijecnik nazvao atrofiranim krajnicima, dok sam bila mlada imala sa cesce upale zdrjela al sa krajnicima nisam imala problema neosjecam nikakve dodatne tegobe osim tog napadajnog kaslja iza jela i ponekad afta na krajnicima koje su mi se krenule pojavljivat otkad imam blago odstupanje u hormonima stitnjace koji su sad pod kontrolom. Imam 32 godine nikad nisam bila pusac i jako izbjegavam prostore u kojim se pusi, ne konzumiram gazirana i alkoholna pica nit prezacinjenu hranu, inace imam prirodno jako dubok kasalj pa to skupa sa tim napadajima kaslja jako ruzno i zabrinjavajuce zvuci za moju okolinu i za mene. To me jako zabrinjava pa bi vas molila da mi date odgovor od cega bi to moglo biti i dali je zabrinjavajuce. Oprostite na ovako velikom opisu. Unaprjed se zahvaljujem na vasem odgovoru.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

15.09.2015. 20:40

Poštovana, obzirom da pojavu kašlja povezujete sa konzumacijom krute hrane i uz to imate osjećaj skupljanja sluzi ili nekog drugog sadržaja u grlu, preporučujem da učinite RTG akt gutanja sa kontrastom kako bi isključili postojanje ev. divertikula cervikalnog dijela jednjaka. Naravno, potrebno je isključiti i postojanje postnazalne sekrecije kao posljedice kronične upale sinusa, te GERD-a.