Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Konstantna bol u predjelu uha i čeljusti


Autor Poruka

Tulipanka1

04.08.2014. 12:00

Pozdrav,

prije oko godinu i pol dana počela sam osjećati konstantnu bol između lijevog uha i čeljusti, nekad jačeg, nekad slabijeg intenziteta. Nedugo prije toga radila sam krunu na lijevoj gornjoj šetici i bila uvjerena da je od zuba, u međuvremenu posjetila nekoliko stomatologa i maknula kruni i nadgradnju jer je bila loše izvedena i napravila sve novo. Tada sam bila i kod liječnika opće prakse koji nije detektirao ništa naizgled upalno u uhu.. Ali bol ne prestaje i kako sam sigurna da nije od zuba (snimljen nekoliko puta, svi kanali su sad dobro napunjeni), bol je sada konstantna. Znam da nije uho jer sam kao dijete imala upale uha i ta bol je puno jača a i sumnjam da može istim intenzitetom trajati sad već godinu i pol. Iako je podnošljiva, uasno je iritirajuća (svrdlajuća u tom području) pa me zanima možete li mi savjetovati trebam li obaviti otorinolatingološki pregled ili da odem neurologu, jer već duže vrijeme živim na tabletama protiv bolova. Hvala.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

11.08.2014. 22:40

Poštovana, već ste dobili odgovor na pitanje prilikom prvog upita

Tulipanka1

21.08.2014. 14:55

Poštovana, odgovor nisam dobila prilikom prvog upita jer sam se tada obratila stomatologu prije nego što sam sanirala zub i shvatila da zub nije uzrok. Samo vas molim da mi napišete ima li smisla da odem na otorinolaringološki pregled ili da tražim uputnicu za neurologa, to je sve. Hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

26.08.2014. 13:55

Poštovana, obzirom na lokalizaciju boli, moguć je proces na temporomandibularnog zglobu ili žlijezdi slinovnici; prethodni pregled ORL-oga bi svakako bio korisniji od pregleda neurologa.