Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krajnici


Autor Poruka

bj_e

25.02.2009. 08:15

Poštovanje.

Već neko vrijeme imam problema s krajnicima. Naime, već dva mjeseca (od zadnje bakterijske infekcije) krajnici su uvećani. Nisu bolni, ali jednostavno osjećam neku 'napetost'. Prije otprilike tjedan dana napravio sam bris grla na bakterije koji je ispao uredan.
U nedjelju mi se dogodila cudna situacija. Stresla me nekakva viroza te sam se nasao u krevetu s temperaturom 38,5. Tako je bilo gotovo cijelu nedjelju. Za (meni) divno čudo krajnici su se 'povukli' i znatno smanjili sto me naravno učinilo vrlo sretnim jer sam to cekao dva mjeseca. No kako sam predvecer poceo skidati temperaturu lupocetom nisam ni slutio da ce se krajnici poceti vracati u naoteceno stanje. Dan poslije nisam vise imao poviseno temperaturu, ali su se zato krajnici vratili u potpuno isto stanje u kakvom su bili protekla dva mjeseca.

Ima li kakvog objašnjenja za to ili je to bila neka puka slučajnost? Bi li bilo pametno jednostavno dogovoriti vađenje i to tako riješiti?

Unaprijed hvala.

Domagoj Parazajder, dr. med.

24.03.2009. 13:30

Poštovani, kod vas se može raditi o kroničnoj upali tonzila (krajnika). Svakako učinite AST titar (titar protutijela na streptokoke) - određuje se iz krvi. Za sada nemate indikaciju za operacijom, no izrazito povišeni titar protutijela koji ne reagira na terapiju može prevagunti kada se odlučuje za operaciju.

marko__26

03.04.2009. 11:25

Poštovanje dr.Parazajder
27.03. operirao sam krajnike i uglavnom oporavak je išao u redu,pio sam i voltaren prije obroka ali ne svakog,uglavnom ručka,Obroci su bili u skladu onome što mi je doktor savjetovao nakon izlaska iz bolnice.Sinoć sam imao malo jači kašalj i jutros nakon buđenja sam primjetio da u pljuvački ima krvi.Ne znam što u ovom slučaju da radim,jer evo ovo je vec 7 dan oporavka nakon operacije.Da li da pođem lječniku iako nemam nikakvih novih bolova?hvala na odgovoru.