Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kronični sinusitis


Autor Poruka

29.09.2008. 22:05

Poštovani,
naime imam 25.god.i nekoliko godina sam imala učestale upale grla(5-6 upala godišnje),stoga sam prije 2.god izvdaila krajnike jer su bili razrovani,i mislila sam da je mojim mukama došao kraj.prije godinu i pol su počeli problemi sa sinusima,prvo glavobolje,a onda upale koji se ponavljaju svako malo,točnije godišnje imam 7-8 upala sinusa i liječenje antibioticima traje dosta dugo.nakon što popijem antibiotike kratko vrijeme je sve u redu i onda iz početka.uz upalu imam i povišenu temperaturu,natečene limfne čvorove na vratu,svrbež očiju...od silnih antibiotika sam dobila kronični gastritis,tako da ti to sada moram liječiti.rekli su mi u bolnici da imam devijaciju septuma.u mom slučaju jedino pomaže boravak na moru i tada je sve super,ali treba izdržati ostatk godine kad sam non-stop bolesna.ne pušim,ne izlazim u zadimljene prostore...radila sam testove na alergije i nisu našli ništa.upale su konstantne i ljeti i zimi ,nema razlike koje je godišnje doba.ne znam kako da si pomognem i da li je u mojem slučaju jedino rješenje operacija septuma?

Domagoj Parazajder, dr. med.

30.09.2008. 20:05

Poštovana, za početak potreban je detaljan orl pregled sa endoskopijom nosa/ušća sinusa, te CT paranazalnih sinusa (CT po mogućnosti kada ste izvan respiratornog infekta ili egzacerbacije sinuitisa). Bez uvida u veličinu vaše deformacije ne mogu reću koliko ista utječe na ventilaciju nosa/sinusa i da li bi rješavanje deformacije imalo efekta na sinuse. Ovisno o tim rezultatima, predlaže se i shema liječenja, bilo konzervativna, bilo operativna. Svakako se javite s ishodom, sretno!

klappy

03.04.2009. 19:30

Kad sam pročitao ovo gore navedeno, mislio sam da je to netko za mene napisao. Imam identične probleme. Od devijacije septuma, otečenih limfnih čvorova, do učestalolosti upala itd... Srećom sa gastritisom barem za sad nemam problema. Ali zato mi se u rano proljeće pojavi crvenilo po licu, većinom po čelu, kao posljedice žarišta upale, zbog toga sam uz detaljne preglede raznih specijalista, u potrazi za žarištem, saznao da imam kroničnu upalu sinusa. Nos stalno curi vodenasto, glavobolje na sreću nikad nisam imao kao posljedicu tih upala. I tako to ide već nekih 7-8 g. Devijacija nije toliko velika da bi operacijom sanirali problem.
Dakle uz sve antibiotike, kortikosteroidne sprejeve, i šta sve ne, poboljšanja nema. Pokušao sam i alternativno(citrosept, sinus relief), razne inhalacije, da dalje ne nabrajam. Sve bez značajnih ili dugoročnih poboljšanja.
Nadam se da će nam netko nekad uspjet pomoćhappy Pozdrav.

Domagoj Parazajder, dr. med.

02.05.2010. 23:40

Ukoliko imate kroničnu upalu sinusa, provedite terapiju koja je najčešće vrlo uspješna (za početak konzervativna, no nekada je potrebna i kirurška). Nadam se da ćete se riješiti smetnji. Lijep pozdrav!