Otorinolaringologija

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 1354

Broj poruka: 3869

Gulić Rozita, dr. med.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

Poliklinika Gulić Medical Group
Radnička cesta 48
Zagreb

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

"kuglica" ispod uha???

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

cvet_che

11.11.2008. 23:05

Postovani d-re, pred 7-8 dana primetila sam “kuglicu” ispod resice uha,odmah do vilici,koja je do sada jos malo narasla ali se primeti sa napipavanje i ne boli,a onako lagani bol osjecam na mjestu gde se spajavaju vrat i brada sa desne strane. Pre oko 2 tjedna radi bolovi u grlo radiala sam bris grla i pronadzena je candida.Doktor mi je rekao da ne pijem apsolutno nikakvh antibiotika,jer sam ih dosta pila, i najverojatno su uzrok candide.Nisam pila,ali posle ove “kuglce” i sledeci nalaz krvi doktor mi da antibiotik koji pijem tri dana.
SE=40
wbc: 7.6 10^9/l (4.0-8.0)
rbc: 4.71 10^12/l (4.80-5.50)
hgb: 140 g/l (110-165)
hct: .389 l/l (.350-.500)
plt: 415 10^9/l (140-390)
pct: .467 10^(-2) l/l (.100-.500)
mcv: 83 fl (82-92)
mch: 29.8 pg (27.0-31.0)
mchc: 360 g/l (315-350)
rdw: 13.2 % (10.0-15.0)
mpv: 11.3 fl (6.5-11.0)
pdw: 6.4 % (10.0-18.0)

LYM: 25.8 % (21.0-25.0)
MON: 10.0 % (5.0-8.0)
GRA: 64.2 % (43.0-76.0)

LYM: 1.9 10^9/l (1.2-3.2)
MON: 0.7 10^9/l (0.3-0.8 )
GRA: 5.0 10^9/l (1.2-6.8 )
Posebno sam zabrinuta sta ova desna strana vec vise od 1,5 god. pravi probleme(pisala sam Vam ranije) i sve ovo vreme je ostala ne klasicna vrtoglavica vec ono zanosenje na desno,a posebno kad glavu svrtim u desno.Sta je ova “kuglica”,doktori kazu da cekam sta ce da pokaze uptreba antibiotika i me ne salju na drugu analizu ijako i oni ne znaju sta je u pitanju. Molim vas za vase mislenje,neki predlog,vrlo sam uplasena.Hvala

Domagoj Parazajder, dr. med.

23.11.2008. 14:25

Poštovana, opisane kvržice na toj lokaciji su najčešće posve bezopasni reaktivni limfni čvorovi, zaostali ili nakon upale grla/problema sa zubima i stomatoloških zahvataili su posljedica manjih ranica na koži lica i vlasišta... Drugi najčešći uzrok su dobroćudni potkožni tumori, najčešće ateromi (lojna žlijezda). S obzirom na povišenu sedimentaciju, liječnik vam je propisao antibiotik; ukoliko se kvržica povuče po terapiji, stvar je riješena, ukoliko je, preporučam da učinite citološku punkciju kvržice čiji će nalaz razrješiti problem. Bez obzira na lokalni nalaz (povlači li se kvržica ili ne), u slučaju da sedimentacija ostane povišena, potrebno je tražiti i uzrok za istu. Sretno i bez previše brige!

Jovanče

20.06.2014. 14:05

Postovana,

Zamolila bih Vas da me posavijetujete sta da radim.
Naime, prije dva mjeseca dana a cak mozda i vise sam osjetila kvrzicu-kuglucu u prijedjelu vrata ili pak vise glave.
Da detaljnije objasnim mjesto gdje se nalazi - kad napipam ona se nalazi kada gledamo vratni dio kicme na lijevoj strani odmah ispod da kazem lobanje, odmah na dio gdje ne moze da se opipa lobanja.
Kvrzica je konstantno tu za sav period ona nije nestajala,ali je nakada bila tvrdja i veca, pa se smanji i meksa je a onda opet poraste i tako konstantno.
Ja sam isla kod ljekara opste prakse koja mi je rekla da to trenutno nije nista ali ako mi tu bude vise od nedjelju dana da dodjem. Onda sam bila kod drugog doktora koji mi je to na 2 sek napipao i rekao to je cvor jer se ne krecete i preledao gdje je rekao da imam skoliozu i celulitis i da idem na fizikalnu i da ce se ona povuci ja sam odradila kompletnu terapiju i nastavila sa vjezbama koje sam radila, ali ta kuglica je i dalje tu i dalje je stanje isto.

Molim Vas da mi preporucite kome da se obratim i da li to moze biti nesto opasno ?
Znam gdje se nalaze svi limfni cvorovi ali ne znam da postoje u ravni gdje se meni nalazi.

Unaprijed zahvalna.