Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvrzice na vratu


Autor Poruka

Vedrana

18.10.2004. 13:08

Prije par dana naisla sam na neke kuglice (?) na vratu. Ne bole. Nisu vece od 1cm. Grlo mi je suho, usi mi ponekad zacepljene i bole. Ne kasljem. Imam utisak da imam nekog slajma u grlu kojeg ne mogu izbaciti putem kaslja. Imam osjetljiva crijeva. Ne pijem trenutno antibiotike ali sam ih pila prije pola godine. I prije par mjeseci sam redovno pila povelike doze aspririna. Mozete li me savejtovati sta dalje? Ipak me je strah da nije nesto opasno. Puno vam hvala.

prof. dr. Željko Bumber

19.10.2004. 11:20

Učinite KKS,SE,CRP. Bris ždrijela. Otorinolaringologu- eventualno citološka punkcija, ovisno o mišljenju nakon pregleda.

zabrinuta786

16.11.2014. 15:20

Postovanje,

Primjetila sam vec prie tjedan dana otecenu limfu na vratu( na sredini izmedu grkljana do uske) koja nije toliko mala, vise se siri u duzinu. Nije bolna, imala sam temperaturu 38,3 koja nije dugo trajala, tek 1 dan, te neku sitnu upalu grla. Limfa se ne smanjuje, cini mi se da je svaki pit veca. Bila sam kod doktora i rekao je da je to normalno jer su limfe pokupile bakterije ili virus pa zbog toga oticu i da ce prestati, te mi je to isto rekao otorinoralingolog nakon sto mi je samo grlo pregledao. Pijem amoksicilin kojeg mi je doktor prepisao i od njega nikakve koristi.Htjela bih cuti vase misljenje po pitanju toga, jer me strah da nije nesto ozbiljno i opasnije od onoga sto su mi rekli. Unaprijed hvala.

zabrinuta786

16.11.2014. 15:20

Jos bih nadodala da me pocelo lagano stezati na toj desnoj strani vrata gdje sam opipala tu izduzenu "kvrzicu " .

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

09.12.2014. 14:35

Poštovana, oteklina regionalnih limfnih čvorova može zaostati duže vrijeme nakon sanacije primarne upale i nije razlog za zabrinutost. Ako želite, možete i učiniti punkciju istih kako bi potvrdili nalaz Vašeg doktora.