Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neno_sinusi


Autor Poruka

neno_

25.02.2005. 05:06

Pozdrav ukratko da dobijete sliku o meni.Probleme sa sinusima imam oko 20 god ,ponekad slabije ponekad jače ,sa inhalacijama ,morem i ljekovima flixsonaze ili tafen bude pod kontrolom.
mada se sad otelo kontroli,počeo me desni dio glave bolit iznad desnog oka područje pa sve do unazad .
Radim u jednom centru mjesec jedan gdje je jako suh zrak ,pucaju mu usnice kao i kapilare u noso.tako da sam osjećao jednu prepreku u desnoj strani koja me je smetala , niti kapi nisu pomagale ,onda sam nad kadom izvukao prstom malim taj čep,koji je bio velik ljepljiv pun sukrvic itd.Nakon toga me počelo boliti glava vjerovatno sam napravio ranicu ,sad mirujem sutra idem kod otorinolaringologa to da mi pogleda.druga stvar da sam sad nedavno postao astmatičar i bronhitičar, pijem singular od 10 ng naveče i symbikort potegnem dva puta na dan ,specijalist pulmolog jozo slipčević daje opasku da se sinusi operiraj tj nos jer imam devijaciju nosa ,mislim odkad znam za sebe da teže dišem,sam specijalist mi je opisao da sinusi mogu biti uzrok tj neka pregrada u kojoj se skupljaju kake bakterije , dok jedan otorinolaringolog čak i prije pulmološke obrade navjestio mi je operaciju pregrade nosa ,da bo glavni doktor otorinolaringolog onako by the way rekao još nije vrijeme i nakrcao me ljekova.kome šta vjerovat i učiniti.
ne prihvaćam astmu i bronhitis kao i injekcije amifilina koje sam dobio i jedan dan na bocama kisika bio .Da ne zaboravim da redovno koristim kapi jedino po ljeti ne,subjektivno sam otkrio da mi hladan zrak smeta direkt sinusima dok ljetni odgovara sa više vlage.
Neznam ako je istina da od sinusa mogu imati probleme sa astmom i bronhitisom i desnim okom tj kad bi se operacijom pregrade došlo do lakšeg disanja dali bi simptomi stali , govorilo se o nekoj plastici ,a na moju žalost drugi doktor jr pobio prvoga rano je to.
sve slike sinusa rendgenske su ok prozračne nezam kakva će boto sutra CRP prije dva mjeseca negativan krv ok ,jedino sam imao neku gadnu virozu dva tjedna unazad . hvala

prof.dr. Željko Bumber

25.02.2005. 11:00

Morate biti sažetiji- ali nos svakako ima veze i sa okom i sa donjim dišnim putovima.
Ako je otorinolaringolog prdložio operaciju nosne pregrade predlažem da priostanete. Potreban je svakako i CT sinusa.