Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


osjećaj "stajanja" u grlu, neugodan zadah i otežano gutanje


Autor Poruka

haikee

28.11.2008. 13:30

Poštovani! Moj problem se javio u mojoj 16.god.doslovno preko noći. Danas imam 24 god. i slijedeće simptome: konstantan neugodan zadah iz usta. Pored toga zadaha imam osjećaj da mi nešto "stoji" u grlu (pp lijevo). Osim toga, pri gutanju vlastite sline osjećam kako prolazi ždrijelom, jednjakom pa ćak do želudca. Da pojasnim; na cijeloj mojoj lijevoj strani grla(vrata) ćak osjećam kako mi teže struji zrak kroz tu stranu, s obzirom na desnu stranu s kojom nemam nikakvih problema. Prije 6god. operacija tonzila(sve tri), ove godine u 3mj. operacija ostatka rezidue lijevo u L.A.u Vinogradskoj bolnici. Nadalje: rađena je elektronska fiberskopija nosa, kao i larinksa(nalazi u redu). Obrada na HB pylori i bris baze jezika na gljive, kao i alergološko testiranje, nalazi su zadovoljavajući. Radila sam i akt gutanja, koji je također u redu. Ultrazvuk štitnjače kao i hormoni, također u redu. Zaboravila sam napomenut da je stomatološki sve ok. Što se tiče želuca, nemam žgaravicu, refluks ili nešto slično. Da skratim: doktori ništa ne nalaze, ja i dalje imam simptome(konstantan zadah)i nemam postavljenu dijagnozu. Molim Vas za savjet, ako znate kojem bi se specijalisti trebala obratiti, koje pretrage još napraviti i da li je moguće da se tu možda ne radi o nekakvom poremećaju u razvoju grla, ždrijela ili jednjaka s obzirom da mi se to pojavilo u pubertetu. Čak sam razmišljala i o Magnetnoj rezonanci, kao krajnjoj opciji. Unaprijed hvala!

Domagoj Parazajder, dr. med.

03.12.2008. 21:05

Poštovana, uistinu ste uradili puno pregleda i pretraga, i sada nema potrebe za drugom analizom, poglavito za MR-om ili CT-om, jer s time ne bi dobili ništa. Pošto ste tonzile odstranili, one (više) ne mogu biti uzrok neugodnog zadaha. Vjerojatno je i sa sinusima sve u redu, s obzirom na nalaz endoskopije nosa i vaše simptome. Akt gutanja i pasaža jednjaka ukazali bi na eventualni divertikl kao uzrok problema (vrlo rijetka pojava). Problemi sa želucem mogu uzrokovati eventualni zadah iz usta, a vrlo često su kariozno zubalo i problemi sa desnima uzrok zadahu, za što je naravno nadležan stomatolog. Problemi sa "strujanjem zraka" najvjerojatnije su samo subjektivne smetnje (često posljedica stresa). Nažalost, internetom je teško detaljno ustanoviti razlog vašem problemu, pogotov jer je sve do sada urađeno bilo u granici normalnog. Potreban je pregled orl specijaliste u nekoj od bolnica koji može pregledati sve što je do sada urađeno, napraviti dobar pregled, te pokušati rješiti problem. Sretno!

haikee

08.12.2008. 13:25

Poštovani, dr. Parazajder

Evo, ovim putem Vam se od srca zahvaljujem na Vašem iscrpnom odgovoru na moje postavljeno pitanje. Biti ću toliko slobodna, naime da li postoji šansa da se u Vašoj kući dogovori termin za pregled, naravno kod Vas ako je moguće.Ako nije problem, lijepo Vas molim točnu adresu i broj telefona na koji se zakazuju termini za preglede.

Unaprijed zahvaljujem

p.s.što se tiče karioznog zubala, to kod mene nije slučaj, jer su svi zubi u savršeno zdravom stanju

Zahvalna

Domagoj Parazajder, dr. med.

13.12.2008. 16:15

Bolnica "Sveti Duh", Zavod za otorinolaringologiju, orl ambulanta. Ambulantu držim svake srijede, trenutno bez narudžbi, pa u slučaju dolaska, zbog vjerojatne gužve u čekaonici molim za strpljenje (sve koji dođu pregledam). Nekoliko dana prije dolaska provjerite da li ću biti u ambulanti na 3712-042 (godišnji odmor, kongres ili sl.). Naravno, potrebna je uputnica od vašeg liječnika.