Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


peckanje u grlu


Autor Poruka

dbara55

23.05.2014. 12:00

Poštovani molim vas za savjet.
Prije dva mjeseca počelo mi boljeti grlo, bila sam jako prehlađena, otišla doktoru koji je rekao da imam upalu grla i dao mi amoksicilin.
Neko vrijeme mi je bilo u redu da bi opet počeli isti simptomi.Ponovo sam otišla kod njega te je rekao da imam upalu sluznice dobila sam sinersul fore te mi nakon njega nije bilo ništa bolje.Ponovno odlazim kod doktora te kaže da su mi povečani krajnici i upaljeno grlo, dobila sam augumentin.Nakon njega ništa bolje.sad sam već postala zabrinuta jer toliko antibiotika nisam popila u par godina koliko u ovih dva mjeseca.
Skroz me muči to pečenje u grlu, osim toga često kišem, nos mi je začepljen, malo me znaju i svrbiti oči, promukla sam, a o pjevanju mogu samo sanjati.
Molim Vas za savjet.
Unaprijed se zahvaljujem.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

09.06.2014. 01:05

Poštovani, prije uzimanja terapije učinite bakteriološki bris nosa, te obvezno alergološko testiranje na inhalatorne alergene, budući da nevedeni simptomi upućuju na moguću alergijsku reakciju.

dbara55

13.06.2014. 01:00

Otišla sam kod doktora koji mi je prepisao antialergijske tablete i sprej za nos, te se stanje malo smirilo, bol i peckanje u grlu su i dalje ostali prisutni.
Napravila sam bris grla i nosa, bris grla uredan u nosu nađena haemophilus influenzae.
Doktor mi je prepisao klavocin bid, te su svi simptomi koje sam imala kroz dva do tri dana nestali.
Da bi nakon dva dana od kad sam popila antibiotik ponovno mi se vratila bol u grlu i peckanje, te je grlo crveno.
Molim Vas za savjet što dalje jer polako gubim strpljenje.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

28.07.2014. 15:30

Poštovana, ponovite bakt. bris ždrijela i nosa, te u slučaju pozitivnog nalaza uzimajte antibiotike 2 tjedna. Isključite postnazalnu sekreciju kao posljedicu kronične upale sinusa i regurgitaciju želučane kiseline kao mogućeg uzročnika grlobolje.