Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povecane limfne zlezde od malena


Autor Poruka

Nikola.kg

28.06.2016. 13:15

Postovani,imam 18godina i javljam se iz kragujevca.
Sa nekih 7 godina mi je kosa pocela opadati na pecate i od tada imam uvecane limfne zlezde na vratu. Bio sam na VMA u beogradu i rekli su mi da sam imao eserihiju koli.. Izlecio sam se dali su mi neku mast kosa mi se odmah nakon izvrsnog vremena povratila . Ali limfne zlezde su se povukle malo i opet posle kratkog vremena pojavile. Ja sam skoro bio kod hematologa i rekli su mi da su mi rezultati krvi sasvim normalni i sve je ok radio sam i bris grla nosa i to je ok. Pio sam sinacilin ali su cvorovi i dalje na vratu. Mokraca,krv,brisevi, sve uredu. Nista ne ukazuje na neku infekciju jer se koliko ja znam limfne zlezde uvecavaju kod neke infekcije ili upale. Ni hematolog ne zna sta mi je. Ja nemam nikakvih zdravstvenih problema sve je ok. Ali limfne zlezde su mi uvecane od detinjstva . Zanima me vase misljenje na papiru iz vma u bg pise u slucaj u povecanja limfnih zleda javi ti se hematolog u poguca reaktivna hiperplazija

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

11.09.2016. 23:50

Poštovani, ako sa dobro shvatila, nemate problema sa ispadanjem kose, nego Vas samo muče povećani limfni čvorovi od djetinjstva. U izvjesnom broju slučajeva, nakon preboljele upale zaostaju trajno povećani limfni čvorovi zbog pojave vezivne komponente. Takvi čvorovi nemaju nikakvu predispoziciju za nekakvu daljnju transformaciju, oni su samo prisutni i u jednu ruku predstavljaju više estetski problem. Ako vas toliko interesira što se s njima događa, zašto ne učinite njihovu citološku ili PHD analizu?