Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povećani krajnici


Autor Poruka

Ebena

03.07.2016. 11:30

Htjela bih pitati..ako mi možete odgovoriti, odnosno pomoći. U posljednja 2 mjeseca sam imala 4 gnojne angine, čim prođe od tableta nakon koji dan mi se opet vrati, pa sam 2 puta pitala klavocin,treći put se liječila kod kuće(grgljala sam čaj od kadulje i prošlo je), i četvrti put sam pila silapen. I prije 2 tjedna me je prestalo boljeti, al su mi veliki krajnici i imam izbočine i bijeloga malo na njima, ali doktorica kaže da je sve uredu, nalazi uredu. I ja neznam šta da radim jer to meni ne izgleda normalno. Hvala

tanjabit

18.08.2016. 12:10

interesuje me da li je normalno da dete 4 dan od operacije krajnika ispljuje krv,molim vas za odgovor

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

11.09.2016. 14:35

Za Ebena: Poštovana, bijele naslage na tonzilama nisu ostaci gnoja,već nakupine devitaliziranih epitelnih stanica nakupljenih u kriptama, udubinama površine tonzila. Kod gnojne angine, jedini oralni pravi lijek koji pomaže je Silapen ili Sumamed; ukoliko je grlobolja prošla na Klavocin, znači da se nije radilo o pravoj gnojnoj angini. Za 2-3 mj. učinite AST i ASTA; to će Vašem ORL-u biti dobar pokazatelj daljnje terapije.

Za tanjabit: Poštovana, tračci krvi se mogu naći u slini i 7-10 dana nakon op. zahvata, posebice ako pacijent jede grubu krutu ili vruću hranu,te fizički je aktivan.