Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povreda uha


Autor Poruka

Rainboow2500

12.10.2013. 01:10

Povrijedila sam lijevo uho, prilikom čišćenja štapićima za uši. Štapić sam sasvim slučajno naglo gurnula duboko u uho, i u tom trenutku me jako zaboljelo, i štapić sam jedva vratila nazad. Kada sam pogledala, bila je prisutna krv na štapiću. Nakon par sati, najgora bol je prošla, ali i dalje osjećam nelagodu u uhu i probadanje u smislu kratkih ali jakih bolova. Ponovo sam uzela štapić da vidim da li i dalje krvari, ali kada sam pokušala da stavim, nije išlo, odnosno štapić nije htio u uho dalje od vanjskog dijela, po čemu sa zaključila da je unutrašnjost natekla. Da li sam ovim potezom mogla ozlijediti uho, i da li bi moglo biti nešto opasno. Sluh uredan. Pozdrav.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.11.2013. 13:40

Poštovana, štapićem ste samo malo zagrebli površinu kože zvukovoda zbog čega se javilo kratkotrajno i oskudno krvarenje. Budući imate uredan sluh, možemo zaključiti da niste ozlijedili bubnjić, a suženje zvukovoda koje opisujete je fiziološko i nalazi se na granici koštanog i hrskavičnog dijela zvukovoda.