Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi s uhom i začepljenost


Autor Poruka

Lolica144

13.11.2015. 10:20

Poštovani, bila sam pod velikim stresom prije mjesec dana, pao mi je imunitet i izbile groznice (herpes) zatim prehlada, a prije tjedan dana mi se začepilo uho poslije pranja kose kao kad sam na moru pa mi se omekša cerumen, naime nisam u mogućnosti otić ka svojoj doktorici na ispiranje uha, u ljekarnoj su mi kada aam objasnila što mi je dali kapi, Otosal, kapala sam 2 dana i 3 kada sam se probudila uho nije bilo začepljeno već sam čula kao i na lijevo koje nije začepljeno, par dana je bilo super i sada se ponovno malo zaćepi pa malo otvori.. možete li mi savjetovati što da radim, na ispiranje mogu tek idući tjedan?! Unaprijed hvala na odgovoru

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

13.12.2015. 20:30

Poštovana, u slučaju bubrenja cerumena u zvukovodu, možete koristiti dvije vrste kapi: 1. Cerustop kapi koje polagano otapaju ceruminalni čep / koriste ih i djeca/, te 2. parafinsko, maslinovo ili ulje općenito koje podmazuje ceruminalni čep i omogućuje njegovo lagano ispiranje. Hidrogen kapi su zabranjene jer prodonose još većem povećanju volumena cerum. čepa i njegovo jače utiskivanje u lumen zvukovoda.

Lolica144

15.01.2016. 09:50

Poštovana doktorice, još jednom sam bila na ispiranju uha ali ništa... još uvijek je začepljeno a dr.me ne šalje dalje na pretrage..koristim uljne kapi ali ne pomažu isperem sama tušem bude malo bolje i opet se zatvori. Može li to možda biti povezano i sa sinusima?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

24.03.2016. 19:25

Poštovana, niste precizirali da li je postavljena dijagnoza cerumena ili je to Vaš zaključak budući da uho može biti začepljeno i zbog zatvaranja Eustahijeve tube. U tom slučaju, potrebna je audiološka obrada.