Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi s uhom - pomoć


Autor Poruka

bolesnik

16.02.2007. 11:05

Poštovani,

Eto već jedno god. dana imam problema s lijevim uhom te bi Vas molio da mi pomognete. Naime, ovakav je bio slijed događaja u vezi s tim. Znači, prije jedno god. dana sam osjetio pritisak u uhu i nakon kupanja sam slabije čuo tj. uho mi se začepilo. Otišao sam kod doktora opće prakse i rekao da sumnjam na ceruminalni čep. Doktor je pregledao uho i rekao da je ušni kanal lagano crven i da nema nikakvog čepa te mi pripisao neke kapi (ne znam točno kako se zovu). Kapao sam uho tim kapima ali nije bilo nikakvih rezultata. Moram napomenuti da me uho počelo lagano svrbiti i peći.

Opet sam otišao kod doktora, on je opet pregledao i rekao isto što je rekao i prošli put. Znači da mi je ušni kanal crven, nema nikakvog čepa i pripisao mi iste kapi. Rezultati još jednom nisu bili nikakvi te sam po treći put otišao kod doktora. Treći put, nakon pregleda, doktor začuđujuće nalazi u uhu čep i naručuje me na ispiranje uha. Dolazim na ispiranje uha, zamalo umirem od bolova no čep ne izlazi jer, po doktoru, se unutra "zapeklo" te mi uho počne lagano krvariti. Pripisuje mi antibiotike (radi crvenila) i govori da opet moram na ispiranje...

...popio sam te antibiotike no uho me i dalje užasno peče, svrbi, osjećam pritisak i čujem konstantno zujanje...više stvarno ne znam što da radim no znam jedno, više ne idem kod tog doktora... happy

...možete li mi vi pomoći...da probam kapati sa Cerustop-om ili nešto treće ?

Prof. dr. sc. Željko Bumber, dr. med.

19.02.2007. 10:00

Potreban je pregled otorinolaringologa. U uho se može ukapavati nekoliko dana parafinsko ulje kako bi se čep rastopio.To učinite uz konzultaciju i pregled.