Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


SINUSI


Autor Poruka

so209

10.08.2014. 20:15

Poštovana! Molim Vas,ako mi možete pomoći,radi se o tome da su mi u nosu počeli bolovi prije cca tri mj.Moj liječnik OP mi propisuje Tafen,Betrion mast i obilno morsku vodu. Ništa ne pomaže,odlazim kod orl,koji piše "sluznica edemetozna,roskasta,dg sinusitis,stanje se ne popravlja,bolovi i dalje,napominjem iz čista mira bez prijašnje prehlade,začepljenog nosa ili nešto sl.,radim bris-negativan,rendgen uredan,alergološko testirenje negativno,pa CT-Frontalni nerazvijeni,uredno razvijeni maksilarni i etmoidalni,septum deviiiran u lijevo sa kristom na lijevoj strani.Napominjem da sam imala op.septuma prije 10.g.a i poslije toga nikakvih problema.Moje stanje još mogu opisati ovako,znači bolovi u nosu desno pa prema lijevo i vršku nosa,sluznica vidljivo crvena,i otečena,bolna,pečenje nosa ko poslije jake prehlade i korištenja kapljica za nos,(koje nisam koristila godinama),rijetko prozirna vodica na nos,duboko u grlu malo sluzi koja se ne da ispuhati,bolovi i u noći,kod udisanja zraka neugoda,šta sada,dok.kaže da sve u redu?! Mene i dalje boli,hvala na Vašem odgovoru,lp!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

11.08.2014. 22:40

Poštovani, nije jasno definirano gdje točno osjećate bol u nosu i da li je uopće možete lokalizirati. Da li se radi o tupoj difuznoj boli ili lokaliziranoj na određenom mjestu sluznice septuma ili kože nosnica? Sluznica nosnih šupljina je normalno crvena ( to nije znak upale), ali nije edematozna. Pečenje nosne sluznice je inače nuspojava kod uzimanja kortikosteroidnog spreja u nos kojeg koristite. Prije postavljanja dijagnoze, izbacite navedene lijekove iz uporabe.