Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


SINUSI


Autor Poruka

so209

12.08.2014. 16:25

Poštovana,nisam navela da su bolovi počeli sami od sebe,ja nisam koritila nikakve sprejeve ni kapljice,to mi je dr.napisao kad su bolovi već bili tu,i ja sam to koristila samo oko tri tj,sad već oko 1mj.ne koristim ništa.Bolovi su unutra u nosu,tu gdje se vide promjene-zadebljanje i crvenilo sluznice,a šire se prema vršku nosa i u čelo,onako probadajući,sa žarenjem i trnjenjem,malo se bol smiri pa se opet javi.>Intezitet je različit od dana do dana.Od čega bi molim Vas ti bolivi mogli biti,i kakve pretrage da još napravim,hvala lp!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

26.08.2014. 13:40

Poštovana, ukoliko imate lokalizirano promijenjeno područje sluznice nosa /kako opisujete/, tada je ono najvjerojatnije uzrok boli koju osjećate. Iako je ta tvrdnja u diskrepanicji sa nalazom ORL-oga koji osim blagog edema ne nalazi nikakav suspektan nalaz. Nije na odmet ponoviti ORL pregled, te uzeti uzorak sluznice za PHD analizu u slučaju potrebe.

loly111

29.08.2014. 00:50

Poštovani,
javila sam se svom liječniku opće prakse sa simptomom glavobolje, te me je tako uputio različitim specijalistima te su me oni poslali na određene pretrage, svi nalazi su u redu osim jednog koji mene muči, na MR-u glave nađena je cista mukokela lijevog alveolarnog, maksilarnog sinusa, kada sam pokazala svojoj doktorici nalaz MR-a poslala me otorinolaringologu koji je rekao da obavijestim doktoricu kako me nije trebala slati ako nemam problema s tom cistom, mene zanima što kada se pojave problemi (a pojavili su se) da li se ta cista ostranjuje prije nego što izazove nekakvu upalu inače imam probleme sa sinusima najjače je zimi katkada i ljeti kad sam imala epistaksu koja je bila uzrokovana upalom vena.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

29.08.2014. 14:15

Poštovana, cista maksilarnog sinusa je relativno čest nalaz koji se u Vašem slučaju, po procjeni ORL specijaliste, ne može povezati sa glavoboljom. Cista se obično ne odstranjuje preventivno,nego u slučaju pojave određene simptomatologije. Svakako konzultirajte neurologa u svezi glavobolje.