Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stalno cureci nos


Autor Poruka

boza

08.11.2008. 11:15

postovani, moje 6 g i 4 mj staro dijete ima stalno problema sa zacepljnim ili curecim nosem. to traje vec tri godine tj od polaska u vrtic. nos je ili pun sekreta , ili zacepljen, ili curi bezbojni sekret kao voda, ali stalno je aktivan od 9 mj do recimo 6 mj,. alergije dokazane nema, ukupni ige 9 a specificni svi 0. sekret se krece od bezbojnog do zutog, pa zelenog pa dan dva pauze bez curenja i problema pa iznova. uzas zivi. brisevi uredni. tonzile sve tri je izvadila s tri godine. posljedicno je do ove jeseni cesto dobivala bronhitise pa je bila i na stalnoj terapiji no bez uspjeha. imala je jedno vrijeme terapiju nasonexom no isto bez nekog rezultata. osobno imam devijaciju septuma nosa pa koristim sve te sprejeve naizmjenicno, te sam prijemjetila da mi je bolji tafen nazal od svih te vrste pa ne znam smijem li njoj probat davat tafen neko vrijeme na svoju ruku umjesto nasonexa?koliko dugo ga smije koristiti bez prestanka ?

Domagoj Parazajder, dr. med.

23.11.2008. 14:25

Poštovana, problem sekrecije iz nosa čest je kod djece, pogovoto kod one koja pohađaju dječje vrtiće; važno je procjeniti njegovu težinu i liječiti eventualni uzrok i komplikacije. Kortikosteroidni sprejevi jesu jedan od načina liječenja, a Tafen se može koristiti kod djece straije od 6 godina, no dozu i duljinu liječenja treba prilagodiiti dobi djeteta, kao i bolesti koju se liječi pa ga ne nije dobro uzeti na vlastitu ruku. U slučaju izostanka težih alergijskih manifestacija Tafen ne bih preporučio koristiti kroz dulje vrijeme zbog, ipak, djelomične resorpcije lijeka u krvotok.
Preporučam vam pregled dobrog orl-oga koji će odrediti točan smjer liječenja. Sretno!