Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


treći krajnik


Autor Poruka

matilda

12.07.2004. 23:14

Imam sina, star 2g, 3mj. Problem je taj što ima jako česte gnojne angine,dva do tri puta mjesečno, popraćeno jako visokom temperaturom(40,9), terapija ANTIBIOTIK(u tri mj. 7 antibiotika). Prije dva mj, orl pregledom potvrđen treći krajnik, svi nalaz su uredni(AST,CRP, bris grla, krvna slika). Nosić mu je bio pun sekreta, te je išao 7 dana na displesment( ne znam jesam li točno riječ napisala), tek nakon 4-5 puta počelo se smanjivati(sekret). To mu je jako pomoglo, jer više nije vječno balav, i napokon prospava cijelu noć- uglavnom. No međutim rečeno mi je da operaciju nemogu napraviti dok minimalno ne napuni 3,5godine. Zanima me da li se i Vi slažete sa tim mišljenjem, treba li čekati još minimalno godinu dana uz tolike antibiotike?
napomonjem da je dječak sada u ljetnim mjesecima manje osjetljiv, a i dobrog općeg stanja inače(16kg).


Unaprjed zahvaljujem.

prof. dr. Željko Bumber

02.08.2004. 10:37

Ne slažem se s tim mišljenjenm . Treća tonzila mora se operirati odmah a u tom aktu se mogu laserski smanjiti i tonzile (za koje doista čekamo treću godinu). Ako smetnje postoje onda nema nikakve logike čekati toliko dugo. Javite mi se na Šalatu .