Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala srednjeg uha


Autor Poruka

Cvijetić123

06.09.2015. 15:35

Poštovani

Imam upala srednjeg uha koja je jako bolna. Bolovi u desnom uhu mi traju od četvrtka popodne,Od obiteljske doktorice dobila sam u petak Klindamicin 300x1 i maxitrol kapi te tbl protiv bolova. U subotu sam otišla na hitnu na ORL jer je doktorica rekla ako se simptomi ne smanje da odem, meni su se i povecali tako da mi je naotečana cijela lijeva strana lica i bol se proširila prema zubima. Na hitnoj ORL su mi stavili prevoj s belogent masti i meni to i dalje ne pomaže. Popila sam već previše tableta protiv bolova u ovih 3 dana i ništa, bol je jednaka. Što da radim da odem ponovno na hitnu ORL ili?Kada bi se upala trebala smiriti?Molim Vas dajte mi neki savjet?

Unaprijed Hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

06.09.2015. 21:50

Poštovana,
Obzirom na terapiju koju ste dobili na ORL, zaključujem da imate upalu zvukovoda koja zna jako boljeti, neproporcionalno više obzirom na stupanj upale. Trakica sa Belogentom pomaže ako je stavljena dovoljno duboko u zvukovod nakon 2 dana, kada je potrebna njezina promjena. Sutra morate na promjenu trakice i tada će ORL specijalista opet otoskopirati zvukovod, te procijeniti njegov status. Ponekad se u zvukovodu pojavi furunkul koji je također praćen jakom boli, ali njegova incizija dovodi do promtnog popuštanja boli. Oralni antibiotik koji uzimate nije terapija izbora za difuzne upale zvukovoda.