Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


agresivno dijete


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gordana

06.11.2001. 09:19

Zanima me gdje je granica agresivnog ponašanja devetogodišnjeg djeteta. Imam devetogodišnjaka u pojedinim momentima izrazito agresivnog i ljutitog. U školi je odličan učenik, ima još nekih slobodnih aktivnosti. No. ako nije po njegovom ili nije u pravu jednostavno ga uhvati takva histerija da ga se pomalo i bojim. Inače je vrlo odgovoran, vrijedan, čini mi se kao da se ponaša kao odrastao.
Vrlo rijetko prihvaća bilo kakve sugestije ili pomoć u stvarima koje dobro ne poznaje. Pobijesni tada. Nekoliko je puta pokušao uzeti i nož s namjerom da si naudi (tako je barem vikao). Pokušavali smo i vikati i razgovarati lijepo s njim, no čini mi se bez uspjeha. I kada ga ta kriza prođe, kada se smiri postaje potpuno druga osoba. Spremna razgovarati i komunicirati normalno. Izrazito puno psuje i u trenucima "histerije" koristi najgore moguće psovke, mislim s ciljem da ta njegova ljutnja bude što veća i uočljivija. Molim vas da nam pomognete u pronalasku najboljeg rješenja. Supruga i mene zanima da li je netko imao i slična iskustva. Inače još imamo djevojčicu 4 god.

Zahvalni roditelji !

prof dr sc Ana Votava-Raić

07.11.2001. 19:26

Cijenjena gospođo Gordana, rado bih Vam pomogla, brzo i efikasno, stoga ću Vam odmah reći da svakako morate konzultirati stručnjaka. U ovom slučaju najbolje bi bilo početi od psihologa koji će vidjeti da li ima razloga za obradom zbog isključenja/potvrde eventualnih organskih smetnji i uputiti Vas neurologu i sl. ili se radi o nekoj od odgojnih grešaka u kombinaciji s individualnim psihološkim karakteristikama djeteta. Jedno od kompetentnih mjesta je Klinika za pedijatriju na Rebru u Zagrebu (23 88 888) gdje su mogući svi dijagnostički i terapijski postupci. Još jednom, smatram da je konzultacija na pravom mjestu nužna i hitna ! Želim Vam svako dobro.

VESNA

23.01.2002. 20:48

Ja imam vrlo sličnih problema sa svojim devet i pol godišnjim sinom. Sin nekada zna biti toliko agresivan da me to počinje jako plašiti. Najljepše bi molila ako mi možete preporučiti doktora kojem bi se mogla obratiti. Također najljepše bi molila gđu. Gordanu da mi se javi na e-mail jer me jako zanimaju njezina iskustva u liječenju djeteta.