Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


alergija ili...


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

martica

08.11.2008. 20:30

Moja djevojčica ima 4 i pol godine prije dva dana imala je lagano povišenu temperaturu koja je prošla drugi dan.Danas se ta temperatura vratila trenutno je 37.8 s tendencijom rasta i uz nju gusti crveni ostp isključivo po trupu na prsima ne svrbi nije hrapavo.Molim vas za savijet dali kod alergija izbija i temperatura a strah me i onog opasnog osipa meningokoka koja je razlika u tom osipu iNapomenut ću bili smo na hitnoj nalaz je b34,infectio vira lis,loci non specificati,dermatitis allergica coniuctivitis.,terapija claritine 1x1 dan tobrex kapi.,uzeli smo claritine
hvala

Darko Richter, dr. med.

08.11.2008. 20:40

Imate sasvim dovoljno dijagnoza. Što će vam još i moja? Od mene toliko, da alergija ne pravi nikakvu temperaturu.

damirvk

28.12.2014. 12:25

Lijep pozdrav. Moje dijete 1.9god, do sada zdrav, unazad 3 dana nakon sto legne na spavanje, po tijelu dobije plikove. Zahvacaju obraze, noge, stopala, trup jos nijednom. Ujutro i tokom cijelog dana nema niti tragova osipu. Nista u svakodnevnom zivotu nije promijenjeno tako da nam nije jasno sto se dogada. Ne znam je li vazno, 18.12.je cijepljen protiv ospica, zausnjaka i rubeole. Evo i sada spava a osip je poceo po rukama. Imam slike ukoliko je potrebno poslati. Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

28.12.2014. 19:40

Svaki osip se pojača (ili lakše dođe do njegove pojave) kod ugrijavanja kože. Uobičajeno se koža jače ugrije za vrijeme spavanja. Ako je osip popraćen svrbežom tada je vjerojatno riječ o alergiji. Razmislite da li je u pitanju novi deterdžent ili omekšivač. Za svaki slučaj operite još jednom posteljinu i pidžamu bez dodavanja bilo kakvih sredstava za pranje ili omekšavanje. Ako je u pitanju nespecifični virusni osip tada može imati veze sa cijepljenjem ali može biti uzrokovan i nekim drugim virusom. Svakako treba obaviti pregled, pokažite pedijatru slike. Ako ne bude siguran oi čemu se radi može se uvesti antihistaminik (lijek protiv alergije) kroz par dana.

damirvk

29.12.2014. 00:00

Hvala vam puno na odgovoru i pomoci. Nismo primjetili da mu osip izaziva svrab jer neometano spava. Sutra poslijepodne cemo pokazati nasem pedijatru slike. Ne znam ima li kakve veze, danas je imao povisenu temperaturu. Hvala jos jednom.

damirvk

29.12.2014. 23:20

Temp.prosla..pedijatrica potvrdila urtikariju, veli moze biti na bilo sto bez obzira sto je samo po noci. Dobili fenistil kapi i ukoliko otice lice da odemo na hitnu i dobiti ce injekciju.nije apominjala nikakva testiranja pa nisam ni ja. Samo da pratimo stanje.
.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

02.01.2015. 11:10

Slazem se, testiranje ima smisla tek ako se alergija bude ponavljala.