Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Alergija na kikiriki


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijafi

23.02.2017. 10:45

Poštovani,
dječak 4 godine, ima jaku alergiju na kikiriki. Radili smo alergotestove, klasični i immunocap isac. Oba su pokazala vrlo visok stupanj alergije. Primjera radi, bio je u kontaktu sa osobom koja je nekoliko sati ranije jela kroki sa kikirikijem, nakon poljupca u lice gotovo cijela glava mu je bila u urtrikarijama.
Ide u vrtić u kojemu su česti dječji rođendani, i naravno da je kroki osnovna namirnica na takvim događajima.
Naučili smo ga da on to ne smije, i stvarno neće uzeti ali budući da ima samo 4 godine nikad ne znam kad može probati iz znatiželje ili neznanja.

Od jednog doktora sam čula za Epipen. Željela bi to imati za svaki slučaj, neka stoji.
Ali pedijatrica mi je odbila dati recept uz obrazloženje " gdje bi mi dospili da tete u vrtićima moraju još i injekcije davati..."

Smatrate li da je opravdano zahtjevati epipen, i da li je pametnije da odem ponovno kod alergologa i s njim se posavjetujem ( od prošlog posjeta je prošlo dvije godine )

Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.02.2017. 12:20

Epipen bi trebali imati kod kuće i u vrtiću. Zamolite alergologa da napiše detaljne upute o primjeni (u kojem slučaju i kako ga dati) za medicinsku sestru u vrtiću. Jednako tako bi trebali imati u vrtiću i kod kuće sirup protiv alergije.

marijafi

06.03.2017. 13:00

Poštovani doktore,
naručila sam dijete alergologu u KBC Rijeku, Kantridu.
Datum 06.06.2017.
To mi je jako puno vremena za čekati, da li mi možete reći mogu li doći do recepta ukoliko odem alergologu privatno?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.03.2017. 19:50

Možete dobiti od njega privatni recept, a doktorica može lijek ne može propisati isti na teret HZZO-a bez preporuke bolničkog specijaliste (prema aktualnim smjernicama za propisivanje lijekova HZZO-a).