Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


anemija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

necke

22.11.2008. 21:15

Dobro vece, moj sin od 16 meseci je anemican i pije Ferofan, 5 ml dnevno po preporuci pedijatra. Da li mozete da mi predlozite jos neki nacin kako bih mogla da mu poboljsam krvnu sliku, osim naravno pravilne ishrane, mozda znate za neki drugi sirup ili mozda prirodan sok koji bih mogla da mu pravim (od cega i kako)?.Cula sam da su ta deca sklonija cestom razboljevanju, jeli to istina?Hvala

Darko Richter, dr. med.

22.11.2008. 23:05

Ne znam zašto mislite da vam pedijatar koji mu liječi anemiju nešto uskraćuje. Meni ne izgleda tako.
Što je to pravilna prehrana? To ne postoji. Postoji samo nepravilna prahrana, karakteristična za pojedine pokrete, nastranosti i laternativne poglede na život, a koje mogu ići do stupnja zlostavljanja djeteta čiji se izbor ne pita. Valjda niste u tim sferama.

necke

23.11.2008. 22:05

Doktore, nigde nisam spomenula da mislim da pedijatar nesto uskracuje mom detetu, samo sam pitala da li Vi nesto mozete da mi preporucite.Generalno se zna sta je pravilna ishrana ljudi, pa i dece, mislim da i Vi znate na sta sam ja mislila,pa ne vidim cemu ta Vasa filozofija oko toga. No, u svakom slucaju hvala sto ste odvojili vreme i odgovorili na moje pitanje. Puno pozdrava!

Darko Richter, dr. med.

24.11.2008. 01:00

Očito ne vjerujete liječniku svojeg djeteta. To je vrlo loše. Anemija je najčešća hematološka bolest djece. Ali, očito mnogi ljudi, a u ovom slučaju i vi, mislite da iznad kruha treba još neka pogača. Liječenje sideropenične anemije je banalija nad banalijama pedijatrijske prakse. Vi biste htjeli neki ozbiljniji problem?