Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Beba od 6mj ne dobiva na težini


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Pastatore

24.05.2017. 10:15

Poštovani ,
imam bebu staru 6mj i unazad dva mjeseca slabo dobiva na težini. Rođen je sa 3460g i sada ima 7800g. U prva tri mjeseca je dobivao skoro kilu mjesečno , a na kontroli sa 4mj je imao 7500g , na kontroli sa 5mj je imao 7800g i na kontroli sa 6mj je opet imao 7800g. Ali je svaki mjesec dobio barem 3 i pol centimetra bez obzira sto nije dobio u kilaži. Isključivo je dojena beba. Prije pola mjeseca smo počeli sa dohranom. Zadovoljna je beba, pokretljiva , okreće se sa leđa na trbuh i obratno. Preko dana sisa svaka 2, 2i pol sata , nekad 3minute - nekad 10-15min. Spava tokom noći od 20-06h sa jednim buđenjem i sisanjem. Ono sto mene brine je to nedobivanje na kilaži. Ja osjetim da je mog mlijeka manje nego sto je bilo i kad se idem izdajati s obzirom na prije , to su sad puno manje količine. Dali mu je to dovoljno? Mogu li već sad uvesti dva kruta obroka? Prijepodne- voće i žitarice , a poslijepodne povrće, meso i prilog? Postoji li potreba da uvedem uz svoje i jedan obrok adaptiranog mliječnog pripravka?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

29.05.2017. 10:35

Prema napisanom čini se da je dijete zdravo, no ipak preporučam da se napravi pregled urina. Možete uvesti drugi obrok. Ako se počne buditi noću možete prije spavanja uvesti i adaptirano mlijeko. Nemojte se izdajati, samo ga što češće stavljajte na prsa - kada god Vam se čini da bi htio jesti.