Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


BICOM alergotest


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijafi

31.10.2013. 16:50

Poštovani doktore,
molim Vaše mišljenje o pouzdanosti bicom alergotesta. Radi se o biorezonantnoj metodi i uzima se samo nekoliko kapljica krvi. Danas je mom djetetu tom metodom potvrđena alergija na soju i sojin lecitin. Po Vašem mišljenju, da li je to dovoljno ili da uradim još kakav test?

I još jedno pitanje, sojin lecitin E322 nalazi se u brojnim namirnicama, tako mi je rekla doktorica. I sad ga ja tražim po artiklima koje imam doma i našla sam ga samo u čokoladi.Čak ni na pašteti nije naveden. Da li znate dal sojin lecitin mora uvijek biti naveden na proizvodu i može li se kriti pod još kojim nazivom?

marijafi

03.11.2013. 18:55

Molim Vas još dva odgovora;
Mazala sam djetetu kravlje mlijeko i jogurt na podlakticu i reagirao je crvenilom i osipom koji se pojavio nakon nekoliko sati. Može li to ukazivati na alergiju?
I drugo; dok sam dojila jela sam prilično puno čokolade, a dijete je imalo osip po nogama u obliku suhe crvene kože, kao lišajevi. Nažalost, nisam to povezala sa alergijom, i nastavila sam sa unošenjem tih namirnica. Kad sam saznala da je ta suha koža znak da mu nešto smeta, izbacila sam čokoladu u svakom obliku i to se povuklo.
Zanima me dal je ta stalna izloženost alergenu mogla prouzrokovat veće štete ili je to ipak smanjeno s obzirom da nije dobivao direktno već preko mlijeka?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.11.2013. 18:20

Metodologija nema potvrdu pouzdanosti u znanstvenoj literaturi.

(Hautarzt. 2010 Nov;61(11):961-6. doi: 10.1007/s00105-010-1969-9.
[Inappropriate test methods in allergy].
[Article in German]
Kleine-Tebbe J, Herold DA.
Source
Allergie- u. Asthma-Zentrum Westend, Praxis Hanf, Herold & Kleine-Tebbe, Spandauer Damm 130, Haus 9, 14050, Berlin. kleine-tebbe@allergie-experten.de

Svi kvalitetni proizvodi (proizvodnja po europskim normama) trebaju imati na deklaraciji sve sastojke. No često nailazimo na čudna pakiranja namirnica (prepakiravanja?) i njih treba izbjegavati.