Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bol u trbuhu / prehlada


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijafi

02.12.2016. 10:50

Poštovani doktore,
dječak 4 godine. Od rođenja ima problem sa grčevima u crijevima ( najprije bilo vezano za alergiju na kravlje mlijeko ).Sada ima četiri godine i noću se zna okrećati po krevetu,muči ga trbuh i svaki put čujem taj zrak kako mu ide kroz crijeva.To ga boli dovoljno da ne spava mirno.
Stanje se drastično pogorša ako je prehlađen i ako mu je začepljen nos, onda ne spava nikako ,baca se i jako ga muče ti grčevi. Pomogne mu brufen sirup.
Čim prehlada prođe, i stanje se smiri.Do nove prehlade.
Također, sad je prehlađen jako, ništa nije spavo i uz ove simptome i dosta podriguje, bez mirisa, samo zrak izbacuje.
Bliska osoba koja je stalno s njim u kontaktu i često ga hrani nedavno je liječila helicobacter tako da nije ni to isključeno.
Djete lijepo jede, normalne visine i kilaže za svoju bol, i nikada se na bolove ne žali danju.Jedino češće podriguje.
Što bi to moglo biti?
Pedijatrici sam na to ukazala,rekla je da se upala iz gornjih dišnih puteva spusti kod male djece na probavni trakt i da to nije zabrinjavajuće, nije nas slala na daljnje pretrage.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.12.2016. 11:35

Obzirom da dobro napreduje na težini možete pokušati s primjenom probiotika i Enterosgela. Smanjite unos slatke hrane. Pokušajte davati mlijeko sa smanjenom količinom laktoze. Ako se smetnje nastave možete konzultirati gastroenterologa.