Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


bruh


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

otočanka05

16.07.2010. 09:55

Poštovani doktore, jučer prilikom tuširanja primjetila sam kod curice nekakvu tvrdu izbočinu kod lijeve prepone. Vodila sam ju kod doktora koji je dao dijagnozu preponske kile ili bruha. Rečeno mi je da nije ništa alarmantno jer se kila spusti pa opet povlači, te da se moramo javiti dječjem kirurgu, iako se navodno kod ženske djece u puno slučajeva ta kila sama povuče. E sad, moje pitanje je koliko je hitno da se javimo kirurgu, dolazi vikend, a da budem iskrena o toj kili znam jako malo? Jel se dijete može normalno ponašat, znači plivat, trčat i sl.? unaprijed Vam se zahvaljujem happy

mamatina

16.07.2010. 14:20

Doktor ce vam strucno odgovoriti, a ja evo samo da podelim svoje iskustvo posto je moj sin imao 3 operacije bruha u 4 meseca i to od 7 do 11 meseca svog zivotasad
Malo mi je cudno sto vas nisu upozorili na ukljestenje bruha...ne znam koliko godina ima vase dete i da li vam moze saopstiti da ju nesto boli, ali kada se bruh uklesti to jako boli i dete vvristi. Odmah se trebate javiti na hitnu. Neki doktori (oni stare skole) bruh pokusaju vratiti tada, a ovi mladji salju na operaciju. Meni operacija i bolja solucija jer bruh ce se sigurno opet uklestiti i kad tad ce se to morati sanirati (ovo nam je rekla mlada hirurginja). Prva dva bruha mog sina su se uklestila, drugi se uklestion 10 dana nakon sto je hirurg rekao da je jedva primetan i da dodjemo na kontrolu za 6 meseci:P Treci vec nisam zelela da cekam nego smo ga odmah kada se pojavio (na mestu gde je bio prvi operisan, da napomenem sve tri operacije su bili preponski bruhovi) operisali. Nisam znala da se mogu povuci sami od sebe, ali ako mogu superhappy Znam da kod curica zna izaci i jajnik...U svakom slucaju dete sada ne bi trebalo da se prejako napreze, dize teske stvari, dugotrajno i jako kaslje i sl (ja samo prenosim sto su meni savetovali, pa ako nisam mozda u pravu, kako kupila tako prodalabig-smile). 7 dana nakon druge operacije smo isli na morehappy a 7 dana nakon prve malte ne lezali u krevetu posto su bili razliciti hirurzi sa razlicitim savetimahappy))
U svakom slucaju bruh nije nista strasno i nemojte se plasiti. Puno dece ga ima, uglavnom malih decaka i dece koja su rodjena preveremno. Od nasih operacija je sada proslo skoro godinu dana (sada ima 23 meseca) i kao da nista nije ni bilo, dete se normalno ponasa i sve smo zaboravilihappy Skace, dere se i kaslje koliko hocehappy))

Darko Richter, dr. med.

16.07.2010. 21:05

Jeste li joj vi to napravili kilu, tom prigodom kod tuširanja, ili ste je samo spazili, a ona je tamo tko zna od kada?
Samo zato što ste to doznali, kila se nije promijenila.
Međuti, uvijek se može ukliještiti, pa vi zaključite da li ćete čekati do punoljetstva, ili ćete poći kirurgu malo prije.

Mali23

25.07.2017. 01:25

Poštovani. Jucer me poceo boliti mjehur i podrucje oko pupka. Nema nikakvih kvrzica ali me boli kada malo jace stisnem podrucje pupka. Vrlo cesto mokrim. E sada brine me da nije bruh jer treniram i dizem povece tezine ili se samo radi o upali mjehura? Unaprijed hvala na odgovoru. Lp.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

04.08.2017. 09:55

Treba isključiti upalu mjehura.