Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


ciste na mozgu bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tanja222

02.07.2018. 23:15

Poštovanje doktore,mozete li mi objasniti sto znace cistice na mozgu.Trenutno se nalazim na neonatologiji ,beba stara 17 dana ,rodjena s 2360 (blizanka)sada ima 2690, ona je bila ok nego cekamo seku da dobije na kilazi koja je rodena s 1800.Cijelo vrijeme sve ok da bi doktor sad rrkao da su radili ulzv i da beba ima cistice na mozgu,da ce to kao trrbati pratiti. Dali je to opasno? Dali me moze ipak otpustiti kuci uz redovne kontrole,molim vas ako mi mozete bar malo objasniti.Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

07.07.2018. 15:15

Ciste manje veličine se često nalaze ultrazvučnim pregledom mozga novorođenčadi, naročito onih koji se rode prerano ili porod bude težak. Uobičajeno ciste nestaju nakon 2-3 mjeseca. Potrebno je praćenje ultrazvukom jer mozak se i nadalje stvara i razvija, pa se na jednostavan način može pratiti ovaj proces. Preventivno će vam preporučiti razvojnu gimnastiku i nešto češće ćete biti na pregledima pedijatra, fizijatra i neuropedijatra - sve kao mjera predostrožnosti. Zbog ovog nalaza nije potrebno produljiti boravak u bolnici, vjerojatno postoje drugi razlozi, stoga prepustite neonatolozima da procijene kada ste spremni za odlazak kući. Za detalje pitajte njih, tu ćete dobiti najbolju informaciju.