Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


crijevna viroza


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zubicaljubica

07.04.2015. 00:40

Postovani,
Prije svega sretan Vam Uskrs!
Imam sina starog 2.god i 3.mj., Prije tri dana je dva puta povraccao i dobio proljev. Kako je i pun slajma mislili smo da je od toga,jer je vec bilo tako. No prolhev se nastavio i dalje. Intenzivnog je "mirisa" i senf zute boje, Jucer je imao cetiri stolice dnevno,a danas ih ima vise,svako malo ima vjetrove i onda ga guza pece jer se malo i pokaka. Kod svakog kakanja place da ga pece guza. Malo jede,pokusavamo mu davati laganiju hranu kao npr.juhu,jabuku,mrkvu,bananu,raskuhanu rizu sa sluzi,meso na naglo......ali izbjegava jesti,pojede stvarno malo. Pokusavamo mu sto vise vode dati ali i nju odbija iako popije cca min 3 dcl dnevno,a dajemo mu i rehidromiks.Puno spava i nervozan je. Temperaturu je imao do jucer i to 37,3,a samo jednu vecer 38,9 .Nismo isli u bolnicu jer smatram da je neka viroza,a nisam zeljela puniti cekaonicu.
Mozda sam pogrijesila. Sutra cemo do pedijatrice.
Zanima me Vase misljenje,da li sam ispravno postupila i na koji nacin da mu jos pomognem?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.04.2015. 14:05

Opis će odgovarati blažoj upali (infekciji) probavnog sustava, i sasvim ste ispravno nudili ishranu i nadoknadu elektrolita i tekućine. Katkada to ne ide glatko; usta postanu suha, jezik pobijeli, dijete postane malaksalo - tada treba zatražiti pomoć liječnika.

zubicaljubica

19.04.2015. 17:55

Hvala na odgovoru.