Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


crvenilo anusa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tamara35

30.08.2016. 15:25

Dobar dan,

curici od 5,5 godina u predjelu vulve i anusa u zadnjih mjesec i pol dana se javlja svrab zbog kojeg se stalno češe i nikako ne da da se zamire ranice. Na anusu je vidljiva i mala fisura i koža okolo je blago oštećena. Kad god ima stolicu ima i krvarenje (stolica je malo tvrđa). radili smo nalaze stolice i perianalnog nabora sve je ok, međutim fisura je i dalje tu. Za nastavak terapije propisan nam je Daktarin krema i ispiranje s Bornom kiselinom i rečeno nam je da oporavak anusa malo duže traje posebno kod djece koja idu u vrtić.

Ja bih zbog vašeg iskustva voljela da vam ako mogu pošaljem sliku da ako je moguće istu pogledate i posavjetujete što biste vi uradili.

Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.09.2016. 10:55

Preporučio bih da se preventivno da lijek protiv glista. Pregled stolice nažalost ne može sa sigurnošću isključiti male dječje gliste (od 100 djece sa glisticama, ako se pregledaju 3 uzorka stolice i celofanski otisak čmara otkrije se svega njih 75). Riječ je o lijeku koji je potpuno nedužan, daje se 3 dana i nakon 2-3 tjedna kuru treba ponoviti. Lokalnua terapiju koju ste dobili nastavite.

Tamara35

05.09.2016. 11:40

Mogu li vas zamoliti da mi napišete recept tj. naziv ljeka i upute kako koristiti. Curica ima 5,5, godina i 27 kg.

Dodatno upit trebamo joj dati revakcinaciju MO PA RU, do sada nije imala nekih jačih nuspojava od cjepiva ali što više čitam o ovom cjepivu počinje me zabrinjavati. Mi smo inače iz BiH i ne znam koristit li se priorix za cjepljenje ili ne, ako se ne koristi da li da ga kupim ili da se da koje se daje u centrima za cjepljenje? (ako imam izbor i pravo za sigurnije cjepivo želim ga i iskoristiti)

Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.09.2016. 18:30

Mebendazol tbl, ili Vermox tbl 2x1 tbl 3 dana, ponoviti kuru nakon 2 tjedna. Ako Vam je dostupan Vermox sirup tada 2x5 ml kroz 3 dana, ponoviti kuru nakon 2 tjedna. U Hrvatskoj se koristi Priorix i nemojte odlagati cijepljenje, nema opravdanja za strah.

panični otac

07.08.2018. 14:40

Molim Tamaru da objavi da li je rješila stvar pošto imam isti problem sa djetetom, užasno se brinem

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.08.2018. 10:25

Ako preporučena terapija ne riješi problem, treba načiniti alergološku obradu - katkada preosjetljivost na neku od namirnica također može uzrokovati crvenilo.