Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Crvenilo na piši


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Petra3001

12.06.2017. 17:45

Poštovani,
nadam se da ćete mi Vi pomoći i naći odgovor za to crvenilo da ga se više riješimo.
Od cca 12.2016. godine se borimo sa crvenilima i osipima, od guze, piše, samo se odjednom pojavi, pa nakon 2-3 tjedna tretiranja sa svakakvim kremama samo nestane i nakon 3-4 dana opet ista stvar. Beba sada ima 16 mjeseci. Trenutno živimo van Hrvatska i tu imamo svog pedijatra, nažalost još nismo usavršili jezik tako da uvijek netko mora ic s nama a i pedijatar nam nije nimalo blizu, tako da kod njega idemo samo kad smo naruceni i kad dijete bas mora hitno ići, ovako se inače telefonski kontaktiramo i jednom smo samo naletili kod njega na kontrolu a da je crvenilo bilo prisutno i dao nam je nekakvu kremu od koje je bilo još gore, došlo je do te faze da su mu ti "pristici" na guzi počeli krvarit i dijete je vristalo prilikom mjenjanja pelena jer mogu vjerovati kolko ga je to smetalo, bolilo...u Hrvatsku kad dođemo i tamo imamo svog privatnog pedijatra ali isto nikada nismo uspjeli doći kod njega kada je upala aktivna već u stanju mirovanja i pokušavali smo pedijatru opisat to i dao nam je kremu i opet ništa, i kupili smo svakakve kreme i za gljivice, pelenske osipe, ekceme....jer nam je rečeno i da su gljivice i reakcija na pelene "pelenski osip", "tako da smo i pelene promjenili", pa je kao reakcija na to sta mu zubici izbijaju i ko zna kakve još dijagnoze, ali od svih krema od kojih smo probali nema pomaka. Tako da se nadam da ćete nam Vi uspjet pomoć da se napokon riješimo toga.
Ja se ispričavam na dugačkoj poruci ali stvarno ne znam više sta bi, ako je potrebna slika, pošaljem Vam.
Hvala Vam puno, lp

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.06.2017. 09:50

Možda bi bilo dobro napraviti bakteriološku analizu brisa kože - katkada bude riječ o bakterijskoj infekciji. Ako nalaz bude uredan treba isključiti alergiju na namirnice i upalu mokraćnih kanala.