Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


CT mozga


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Silverwolf

20.10.2017. 00:10

Postovani doktore.
Sin rodjen 30.07. 2017 u 40GN. Tezak 4200g. Apgar 3/5. Rodjen u asfiksiji,reanimiran te prebacen u inkubator na posmatranje. Nakon dva dana ga vade iz inkubatora i prebacuju na pedijatriju gdje mu rade UZV gdje se uocava jaca dilatacija okcipitalnog roga cisticnog oblika,neravnih ivica 24,5x17,9mm unutar kojeg se uocavaju trakaste hiperehogene formacije. Salju ga na CT koji je uradjen petog dana zivota gdje se iskljucuje hemoragija,fokalne patoloske promjene i kongenitalne ciste. Moja doktorica kaze da tako nesto nije nikada vidjela. Da je specifican slucaj. Ona smatra da je cista u pleksusu i ako nije nikada vidjela toliku. Dok je misljenje drugog ljekara da je to urodjeno i nece predstavljati nikakve probleme u razvoju. Kontrola koja je obavljena nakon mjesec dana pokazuje da se ta "cisticna formacija" malo smanjila. On je dobra beba,doji dobija na kilazi,nije imao neuroloske ispade. Neuroloski nalaz mu je odlican. Molim za Vase misljenje,postoji li mogucnost,da cista u pleksusu bude te velicine? Mene zaista zbunjuju dva razlicita misljenja. Svakako da cu potraziti i trece,ali bi volila cuti i Vas komentar. Da dodam,radjen je eeg mozga na moju incijativu i nalaz je uredan.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

30.10.2017. 10:00

Nažalost ovim putem i temeljem Vašeg opisa ne mogu zaključiti o čemu je riječ. Najvažnije jest da je dijete dobro. Nastavite s kontrolama, svakako je optimistično što je zabilježeno smanjenje cistične formacije. Svakako zatražite mišljenje još jednog neuropedijatra.

frankie 100

18.12.2017. 20:50

Poštovani, majka sam sedmogodišnjaka koji se pred godinu i pol počeo žaliti na povremenu kak on veli bol u očima u predvečerje. Išli pedijatrici koja nas je na prolječe uputila oftalmologici i nalazi bili ok. Pedijatrica konstatira da se vjerojatno radi o migrenama. E sad, unatrag mjesec dana primjetila sam da mu je zadebljana kost iznad lijeve sljepoočnice a i opet se povremeno žali na bol u okicama i da mu smeta sunčeva svjetlosti kućna rasvjeta. Bili opet kod pedijatrice ali s obzirom da smo pred mjesec dana radili rentggen glave jer je opako pao na zatiljak u vrtiću, povraćao pa se sumnjalo na potres mozga, i rtg bio čist, rekla da mu je možda tako ta kost okoštena a da ja to nisam primjetil, pa ga ona nebi slala na ct. Napominjem da se na tegobe žali u prosjeku jednom tjedno, a inače je zdravo i veselo dijete. Evo danas se opet žali na umor i bol u očima. Nisam mirna. Šta preporučate?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

28.12.2017. 11:35

Konzultirajte neuropedijatra.