Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Da li beba mnogo jede


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Azra stolac

08.08.2018. 10:20

Dobar dan! Beba stara 44 dana. Porođajna težina je bila 3100grama, a dužina 51 cm. U bolnici je hranjena AD-om, kući sam uspostavila dojenje do njenog 9. dana starosti kad se 11 sati nije mokrila (mada kažu da je moglo biti da se pelena osušila jer živimo na jugu gdje je jako vruće) u bolnici su je izvagali i vidjeli da joj je falilo nekih 40 grama da vrati porodjajnu tezinu. Pedijatar je rekao da uvedem AD i to tri obroka. Od tada isad je uvijek prvo dojim pa onda dam AD, ali sad se bojim da mi puno jede AD mlijeka.
Kad je imala 37 dana starosti to je bila prva kontrola beba ima 4670 grama a duzina 61 cm. Jede mi na svaka tri sata po 120 ml, nekad zeli i prije al joj dajem iskljucivo da doji dok ne prodju tri sata za AD. Novalac je u pitanju. Kaki jednom -dvaput u 24 sata, mokri baš mnogo, ne povraća i rijetko bljucka. Da li je puno dobila na težini? Trebam li joj smanjiti AD? Ili možda promijeniti, možda neku što će je više zasititi?
Hvala unaprijed

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.08.2018. 10:25

Prema svemu napisanom dijete nije gladno i može se polako smanjivati unos adaptiranog mlijeka. Na prsa stavljajte kada god osjetite da je to potrebno. Nema opravdanja mijenjati formulu. Učestao traženje hrane je najvjerojatnije uzrokovano kolikama, stoga pročitajte tekst na tu temu i pogledajte video o masaži kod kolika. Vaganje djeteta jednom u tjedan dana.

https://littledotapp.com/hr/blog/bolesti/dojenacki-grcevi

https://littledotapp.com/hr/videoteka