Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dete kad se onesvesti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Prespana

20.08.2017. 15:15

Sin I'ma 11 prvi put se onesvestio sa 3 kad su mu vadili krv.I bilo je vise put kas se udario silno ili ustane sakreveta I kaze da ga jako boli stomak onda ide u wc I nakon piskenja se onesvestio To traje svega 20 I manje sek nema grceve I penja brzo se vrati normali.Njegovom ocu isto see dwsavalo I sad ponekad.Zadnji put je bill juce vracali smo se odmora i nakon 4 saata put stali na free shop I on da proba neki dzempr udari lakat u raftove I nakon toga se onesvestio.Kaze kad Sam se udario pozlilo mi ali.mi je bio sram da sednem skoro da le skrsio glavu.Ped u jednom reko da nema sum srca I da I'ma mal prag tolerancije boli.Pomoc strah me da se ne udari loso sta da radim

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.08.2017. 11:15

Ima osoba koje ovako reagiraju na bol. U situaciji kada osjeti da mu se mrači treba odmah čučnuti i istog trenutka će mu biti bolje. Time se neće dogoditi pad u kojem bi se mogao ozljediti. Također treba izbjegavati boravak u toplim i zagušljivim prostorima te naglo ustajanje iz kreveta - prvo neka sjedne, malo se razbudi pa tek onda ustane. Treba mu izmjeriti krvni tlak i ako je niži treba uzimati slaniju hranu. Dobro bi bilo provjeriti krvnu sliku da nije slabokrvan.