Pedijatrija

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 5492

Broj poruka: 21947

Jovančević Milivoj, dr. med.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zvonigradska 9
Zagreb

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

djecije gliste

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

06.04.2009. 01:35

Postovani,
imam kcerku od 3,5 god. Ide u vrtic. Dobrog zdravlja, dobrog apetita, vesela i razigrana. Kako se vrijeme proljepsalo cesto smo vani, a njoj ruke opet cesto oko usta i nikada ih ne mozete dovoljno naprati. Citala sam o djecijim glistama pa imam sledece pitanje (mozda vam se ucini suludo, unaprijed se izvinjavam zbog neznanja):
Koji su simptomi djecijih glista i kako ih prepoznati?
Da li se djeci moze preventivno dati taj sirup protiv glista (kao sto se npr. daje psima - izvinjavam se ako nekome ovo poredjenje zvuci neukusno)?
Hvala i pozdrav

Darko Richter, dr. med.

06.04.2009. 10:40

Simptomi dječjih glista su da ih vidite u stolici, ili da se pod mikroskopom nađu njihova jajašca. A da li možete preventivno dati sirup: da, ali ne koristi. Može se dati od vremena do vremena, kao i psima ili mačkama, pa, ako je unutra glista, to je dotuče. Ne zaboravite dati i drugoj djeci, uključujući i sebe i ostale koji se visoko drže.