Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


dojenačka žutica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

DamiragaBH

26.01.2017. 10:40

Poštovani,
beba od mjesec dana na kontroli pred vakcinu iz nalaza krvi (vađeno iz pete) dobijen rezultat povišen bilirubin 137 umol-L, nakon 3 dana ponovljen nalaz (krv vađena iz glave) rezultat ukupni bilirubin 129.3 umol-L i bilirubin direktni 15.5 umol-L. Pedijatar dao Phenobarbiton 12 miligrama dnevno (4 dana) i prestanak dojenja od 2 dana sa primjenom dohrane. Mi smo postupili tako što smo davali lijek ali dojenje nismo prekidali. Nakon davanja tablete nastupio je period prestanka pražnjenja pelene ali se napreže kao da želi da kaki, prisutni samo vjetrovi. Molim vaše mišljenje na kompletnu situaciju. Unaprijed zahvalan!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

27.01.2017. 10:50

Pretpostavljam da je dijete mlađe od 3 mjeseca. Nema potrebe prestati s dojenjem, blago povišene vrijednosti bilirubina će se normalizirati. Nemojte previše utopljavati dijete - to može uzrokovati zastoj stolice. Možete uvesti probiotske kapi.