Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dugotrajan kasalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lenaneva

05.11.2016. 10:40

Djevojcica 3 godine krenula je u vrtic od 1.9.
3.9 je pocela kasljati i od tada kaslje. Pedijatrica ne cuje nista neobicno na plucima,grlo nije upaljeno,ima jako malo sekreta u nosicu,toliko malo da se to ni ne vidi kad izvlacimo usisavacem. Redovito ispiremo nos sa fizioloskom,davala sam joj razno razne sirupe od prospana,do sirupa od borovih iglica,bisolvona( od kojeg joj se kasalj jos pogorsava) pa samo sa bisolvonom stali nakon 3 dana.
Vise ne znam sto ciniti. Kupili smo i inhalator,ali ni od toga nista. Ovo sada traje punih 2 mjeseca. Vec smo nebrojeno puta bili kod doktorice ali ona nista ne vidi. U medjuvremenu smo je ispisali iz vrtica jer imamo jos jednu malu bebu pa su bolesti i na bebi uzeli maha.
Molim Vas za savjet jer dijete je vec iznemoglo od kaslja,ne moze se nesmetano igrat,spavati,zatrcati i raditi sto djeca rade vec puna dva mjeseca. Stvar se vec toliko otegnula da me mala moli da je vodim doktoru jer joj je dosta kasljanja.
Kasalj je uglavnom suh...rijetko se cuje kao da ima sto za iskasljati. Najvise kaslje kad je fizicki aktivnija i dok spava.
Molim Vas za odgovor.
L.p.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

13.11.2016. 22:10

Svakako je mudra odluka da je ispišete iz vrtića - zbog mlađeg djeteta. Naime učestale su infekcije vrlo agresivnim virusima koji izazivaju dugotrajni otok sluznice dišnih puteva te dijete ima poteškoće kakve opisujete - suhi kašalj kada legne ili u naporu. Nastavtite s čišćenjem nosa, u kući temperatura neka bude maksimalno 20 C, vlažite zrak, neka izlazi van što češće, povećajte unos tekućine. svakako konzultirajte pedijatra, možda će dodati nešto od lijekova za inhalaciju.