Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dvogodišnjak malo priča


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

trudnica1234

17.03.2015. 10:00

Poštovani,

sin mi je ovih dana navršio dvije godine i skoro uopce ne prica. Zna nekoliko rijeci, mama, tata, baba(baka), mi (miš), djeta(djeca), teta, pi (pisati), daaa (daj), hvava (hvala).
Kad nešto želi onda rukom pokazuje na to. ako npr želi da crtamo onda nosi poloču za pisanje govori "pi" i stavlja mi olovku u ruke.ako želi piti, vodi me do sudopera.kad nešto ne želi klima glavom ne ali nikako da izgovori.
Kad ga pitamo zna kako se glasaju koka, mačka, pas, magarac i još neke životinje... Zna pokazat gdje mu je nos, oko, usta... Voli se igrat, maziti, škakljati i družiti sa drugom djecom. Oponaša sve radnje koje vidi kod odraslih, razumije naredbe poput briši ruke, nos, donesi neku igračku( zna točno koju kad je imenujemo) digni neku stvar( isto razumije koju) sjedni, ustani, lezi, daj pet, pleši, skoči....
Najviše me brine što on uopce ne ponavlja riječi ili ponovi dva puta i onda danima nikako ili uopče ne. Npr ja mu kažem to je mrav, on ponovi "mam" i tako još 2 puta i više nikako. Naš pedijatar kaže da nema razloga za zabrinutost ali me zanima i Vaše mišljenje.

Unaprijed se zahvaljujem



Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.03.2015. 10:05

Nema razloga za brigu, razvoj govora je u širim granicama normale. I što je još važnije nema poteškoća komunikacije (lijepo se razumijete unatoc oskudnom broju rijeci).