Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


e coli 10na 4 kod bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

proljetnamama

24.03.2017. 17:00

postovani doktore. muska beba stara 10 mjeseci dobila visoku temperaturu bez drugih simptoma. temperatura oko 39 trajala dva-tri dana s tim da je oko 39 bila tek popodne i po noci. nakon toga temperatura potpuno pala. dijete cijelo vrijeme zaigrano, dobro podnosilo temp. ucinjana krvna slika urin i urino kultura. krvna slika upucuje na virozu(leukociti oko 5, crp 1.4). u urinu nesto bkterija eritno 2-3 a leuko 0-1.pedijatrica kaze da je teodnevna viroza. medjutim naknadno dobili nalaz urinokulture-prisutna e coli 10na 4. znam da to nije znacajna kolicina kod odraslih ali da li je tako i kod beba? trebam li je ponoviti opreznije jer je mozda uzorak kontaminiran? je li to kolicina koju treba lijeciti antibiotikom? beba do sad nije bila bolesna nikada. kozica na spolovilu se jos nije prevukla i dosta je uska. cistimo svakodnevno i navlacimo dokle ide. hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

31.03.2017. 11:55

Nalazi ne ukazuju na upalu mokraćnih kanala. Ako je dijete dobro ne treba ništa činiti. Ako se budu javljale temperature i dvojbeni nalazi urina trebat će riješiti fimozu/priraslice na spolovilu kako bi se mogla učiniti dobra toaleta prije uzimanja urina.