Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


EEG nalaz


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jelena12

05.06.2017. 15:25

Poštovani,dobila sam liječnički nalaz sa instituta za neonatologiju,radi se o bebi staroj 5 mjeseci.Pa bih vas zamolila da mi pojasnite malo pobliže,nalaz koji se zove EEG nalaz,kaže sljedeće:Tokom kontrolnog poligrafskog EEG snimanja registrira se u budnom stanju kontinuirana nizevoltirana osnovna aktivnost,miješovitih delta-theta frenkvencija,bez lateralizacije.U spontanom snu se registrira I,II stadium NREM faze sna .patološki grafo elementi se ne registriraju.EEG zaključak:Umijerena depresija osnovne aktivnosti.Dalje kontrole i pratnje od nadležnog diječijeg neurologa...Hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.06.2017. 09:50

Nalaz sam po sebi ne dopušta postavljanje dijagnoze ili zaključivanje da postoji bolest. Svakako nema znakova jasnog poremećaja moždane električne aktivnosti, stoga se preporuča daljnje praćenje obzirom da se mozak nalazi u periodu intenzivnog rasta i razvoja.