Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


fisura kod djece


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tamara35

08.11.2016. 21:40

Curica od 5 godina ima vec 4 mjeseca krv na papiru nakon stolice.Na anusu je vidljiva fisura i krv bude svjeza,ne oksidira.Doktori samo pogledaju i kazu od vrtica i slabe higijene i da mazem sa Rektonal masti.Iskreno,malo mi cudno da ne rade neke pretrage i da to ovoliko traje.Jesmo radili pregled stolice jer su prvo sumnjali na parazite ali negativno i pregled prstom radi hemeroida i nista.Molim vase misljenje o navedenom.Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

13.11.2016. 22:05

Ne trebaju daljnje pretrage. Važno je da stolica bude mekana i redovita, preporučam pranje tekućom vodom nakon defekeacije, bepanten kremu nakon toga. Ako postoji crvenilo i/ili svrbež čmara, bez obzira na negativan nalaz stolice na parazite, preporučam popiti lijekove protiv glista (mebendazol, 2x1 tb 3 dana, ponoviti kuru nakon 2 tjedna.

Tamara35

14.08.2017. 15:40

Poštovani,

vezano za prethono pisanje (oskudna/blaga čista krv prilikom stolice kod djevojčice), i dalje je primjetno. Nije naravno obilno samo u tragovima i čista je krv. Je li i dalje to ok? Naš doktor kaže da jeste jer to teško prolazi ako ikad i prođe u cjelosti zbog osjetljivosti kože u tom dijelu.

Zamolila bih Vas i pomoć u sljedećem: Curica 6 godina (ista curica) je aktivna i ima 30 kg. Ipod pazuha se znoji često, i pojačan je miris. Ako nije zabrinjavajuće postoji li nešto što mogu stavljati djeci ispod pazuha, kako bi to ublažila ( pretpostavljam da stik i dezedorans nije rješenje).

Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.08.2017. 11:15

Teško je ovako savjetovati.. Da li ste razmekšali stolicu, ima li crvenila ili svrbeža oko čmara? Ako ste zabrinuti posjetite pedijatra gastroenterologa. Što se tiče znoja, koristite antibakterijski sapun za pranje ispod pazuha te isključivo pamučnu odjeću. Ako ne pomogne možete neko vrijeme poprskati pazuha sa Octenisept sprejem kroz par dana. Drugo za sada ništa.