Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Hranjenje tjekom noci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dimka

16.03.2018. 21:00

Postovani,
Zivimo u Njemackoj, i kasice smo uveli sa 4.mjeseca po preporuci pedijatrice. Iako sam zeljela uvesti tek sa 6. ipak sam poslusala jer je prvo dijete i mislim da pedijatrica zna bolje. Jela je ii spavala super. Cak i tjekom noci bi se budila 2 puta te bih joj pravila hipp mlijeko koje bi joj bilo dosta. Posljednjih dana primjetila sam da curica povraca od mlijeka hipp. Nakon popijene bocice ne prodje ni 20 sekundi sve bi povratila u mlazu. Iskljucila sam hipp mlijeko i uvela kravlje 1,5 mm. Konzumacijom ovog mlijeka je prestala povracati ali se pocela budit tjekom noci i trazit mlijeko na svaka 2,3 sata.. Inace curica ima 9.mjeseci i trenutno tjekom dana ima 3 cvrsta obroka i dva mlijecna. Da li postoji mogucnost budnja jer je gladna i jer je ovo mlijeko ne zasiti dovoljno? Da li trebam uvesti mlijeko sa vise mlijecne masti (ovdje imamo samo 1,5 i 3,8mm) ili bih mozda trebala uvesti vise cvrstih obroka.?
Ispricavam se na duzem postu i zahvaljujem unaprijed

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

19.03.2018. 11:00

Nikako se ne preporučuje davanje konzumnog kravljeg mlijeka do godine dana, naročito ne onog koje je obrano (majčino mlijeko ima 5% mliječne masnoće. svakako da nije dovoljno kalorijski ali je i neprimjeren unos određenih minerala. Javite se pedijatru koji će razjasniti što se događa.