Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Hvala


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

yyyyyyyy

18.09.2011. 04:15


Kažu neki da je naš doktor u posljednje vrijeme manje ljubazan nego sto je bio.Vjerujte mi,svaka od nas bi se postidjela svojih pitanjaca kad bi dosla na radno mjesto naseg virtualnog doktora,kad bi vidjela svu tu bolesnu djecu koja su ipak na neki nacin sretna jer imaju takvog strucnjaka koji se o njima brine.Dok sa druge strane,mi mame,strasno smo zabrinute kad nam je dijete bolesno,a kada to nije,onda nas muci koliko jede,sta jede,koliko spava...i tisucu nekih drugih puno manje bitnih stvari o kojima obavezno moramo pitati pedijarta,a toliko je toga napisano u knjigama o djeci,a tek na internetu pa ko voli nek izvoli,zasto tratiti vrijeme covjeku koji ima puno vaznijeg posla.
Ja sam se,zapravo,htjela zahvaliti doktoru,jako me odusevio i kao liječnik i kao čovijek.Puno nam je pomogao,termin na Rebru smo dobili prije nego kod nekog privatnika,a kad vec spominjem privatnike,jednom sam dijete odvela kod jednog privatnog pedijatra na pregled,po dogovoru sam ga trebala nazvati u ordinaciju nakon tri dana,nisam ga uspjela dobiti dva dana,svaki put bi mi sestra rekla da doktor ima pacijenta,da nazovem za pola sata da bi mi na kraju rekla da je doktor je otisao,je li nesto hitno?S druge strane dr. Richter nam se javio na svaki poziv,a jedini kontakt nam je bio cybermed.
Puno pozdrava iz Slavonije

Darko Richter, dr. med.

18.09.2011. 20:05

I dalje imam mail adresu: bibice@live.com.
Hvala na priznanju.

vanjinamama

20.09.2011. 19:40

Vec par dana razmisljam da pohvalim doktora,a evo sad je idealna prilika da se samo pridruzim lijepim rijecima.
Na srecu,do sada nisam ni imala potrebu kontaktirati Dr.Richtera, moje postovanje je stekao iskljucivo zahvaljujuci ovom forumu.Majka sam tek 6 mjeseci, i od prvog dana svom djetetu zelim samo zdravlje, a za ostalo sam smatrala da cemo se vec nekako snaci.Da cemo jednostavno znati,moja beba i ja happyNaravno,uz pomoc sa strane kad je ona neophodna.... Medjutim! Sa koliko gluposti,nebuloza,pitanja za koja sam mislila da niko i ne postavlja,sam se susrela u ovih pola godine,sto kroz lako dostupnu literaturu,sto kroz druzenja sa 'mladim savremenim mamama',stvarno je nevjerovatno.Jos je nevjerovatnija kolicina oprecnih informacija koje dobijamo od 'strucnjaka'.Doduse,zivim u gradu u kojem je tesko vjerovatno da pravi strucnjak uopste postojisad....Iz svih navedenih razloga,Dr. Richter me odusevio.
Vec sam pocela da sticem utisak da sam na svijet donijela robota,kojem je isprogramirano kad ce da prihvati jabuku,kad ce da svari tikvicu,a kad ce da se uspravi.I da,jedva se rijesih osjecaja krivice i zivotnog promasaja sto sina od prvog dana prihranjujem,jer nemam dovoljno mlijeka.
U svakom slucaju,drago mi je da od priznatog doktora dobih potvrdu onog sto sam i sama znala.
Pozdrav brutalno iskrenom i izuzetno duhovitom doktoruhappy

Darko Richter, dr. med.

21.09.2011. 00:50

Da, ima istine u ovome što ste rekli, samo neki je vide s jedne strane, drugi s druge, jedne te iste medalje.