Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Kako zastititi bebu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

bebaca gre

01.10.2016. 22:40

Postovani doktore,
4mj beba je sinoc bila na hitnoj zbog otezanog disanja. Krv uredna, akutni laringitis i bronhiolitis. Imao je temperaturu tjedan dana svaku vecer (do 39.3), ali od sinoc afebrilan. Danas dise bolje i drzimo se svih uputa.

Od danas sam ja bolesna i nateceni su mi krajnici uz prisustvo bijelih tockica na grlu s desne strane. Jaka grlobolja, temperatura povisena, glavobolja i malaksalost. Dojim bebu iskljucivo. Molim vas preporuku lijecenja (s obzirom na dojenje) do ponedjeljka kada cu otici doktorici na obradu. Takodjer, ima li smisla pokrivanje usta dok sam uz bebu? Kako da ga zastitim da mu se stanje ne pogorsa? Moze li opisana situacija biti opasna za moju bebu? Hvala puno unaprijed i lijepi pozdrav.

Vanja

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.10.2016. 10:40

Prekrivanje usta dok ste u blizini djeteta ima koristi, jednako kao i temeljito pranje ruku prije kontakta s djetetom. Uzimajte dovoljno tekućine, možete uzimati lijekove za snižavanje temperature. Ako Vaš liječnik smatra da su potrebni antibiotici vodit će brigu da propiše antibiotik uz koji se može dojiti.