Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kašalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

koral

18.03.2014. 10:40

u srijedu mi je sin počeo suho kašljat počela sam mu davat hederan sirup u četvrtak sam ga odvela doktorici koja nije čula kašalj nego je pogledala grlo i pluča i zaključila da je to alergija. do sad nikad nije bio alergičan ona kaže na pelud i prepisala je sirup aeirus ja mu nisam dala nego sam nastavila sa hederanom u međuvremenu i nos mu počinje curit i ostali ukučani počinju kašljt i bit bolesni on sad manje kašlje al je kašalj produktivan nos i dalje curi sad neznam šta da radim da nastavim sa hederanom ili da počnem davat aeirus ili ponovo kod doktora i ako aeirus koliko ml on ima tri godine i 23kile

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.03.2014. 09:40

Prema opisu neće biti riječ o alergiji. Nastavite čistiti nos i davati Hederan. Tek ako se pojavi temperatura ili kašalj postane vrlo jak potrebno je javiti se na kontrolu.

koral

26.03.2014. 21:30

prehlada je gotova i kašalj ali evo več četvrti dan djete po cjele dane pročiščava grlo kao da ima nešto u grlu doktorica kaže da je grlo čisto ali on neprestaje to radit kao da mu nešto smeta u grlu zna mu i glas malo promuknut i onda kao da se zakašlje i opet bude normalan

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

28.03.2014. 13:20

Vjerojatno ima iscjedak iz nosa u ždrijelo. Ispirajte redovito nos fiziološkom otopinom ili još bolje hipertoničnom otopinom Sterimara ili Marimera ili Aqua Maris strong otopinom, neka redovito izlazi na svjež zrak. Dokle god je dobrog općeg stanja ne treba ništa drugo poduzimati.

smigl

29.03.2014. 23:40

Moj sin kašlje već od 11mj. Prošlu godinu je prvi put krenuo u vrtić od tada i muke.. odvela sam ga kod dr.koji je pretpostavio da je alergija pošto kašalj ne prestaje i dao mi aerus,popio je samo jednu bocu i ništa . Od tada sam se iz mijenjala već 3-4 sirupa i svaki mu je izliječio kašalj ali ne i slinu.. već duže vrijeme nema kašlja nego u jutro kad se probudi počne suho kašlja dok mu ne proradi slina i ispaljuje malo i to je to.. slina je gusta i ljepljiva, zelenkaste boje , dogadjalo se da ne može iskašljat nego mu zspne u grlu i to ga tjera na povraćanje pa bi je tako izbacio. Ovaj put sam vadila bris nosa i grla piše fiziološka flora ali na nalazu kod brisa nosa piše : Napomena - u kulturi je osim normalne flore dišnog a sustava porastao i velik broj kolonizatora. Možete li mi reći što to točno znači i mogu li sumnjati na alergiju ?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

07.04.2014. 14:20

Prema opisu nema naznaka da je riječ o alergiji. Obzirom na pohađanje kolektiva najvjerojatnije je riječ o produljenoj infekciji uzrokovanoj nekom od bakterija koje se tipično javljaju u vrtićke djece. Kolonizacija znači da postoje bakterije koje nastanjuju sluznicu gornjih dišnih puteva i ne izazivaju druge smetnje osim iscjetka iz nosa i povremenog zakašljavanja. treba biti strpljiv, ispirati nos fiziološkom otopinom i boraviti što više na svježem zraku. U slučaju pogoršanja općeg stanja ili intenziviranja kašlja treba se javiti na pregled.

koral

15.04.2014. 10:05

djete je dobilo temperaturu i dijagnoza upala grla dobili smo sirup augmentin popio je dvije bočice i evo dva dana nakon završetka antibiotika on opet promuko jel moguče da se grlo nije izlječilo i da je opet upala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.04.2014. 11:00

Ili nije izliječena infekcija zbog koje je dobio antibiotik ili je riječ o novoj infekciji (virusnoj ili bakterijskoj).