Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Kašalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anapet6

10.11.2017. 09:30

Poštovani,

moja curuca, 2 god i 9 mj, ima problema s kašljem. Prvo dobije klasičnu virozu (znam jer se uglavnom svi zarazimo..), šmrcanje, kihanje da bi redovno dva dana nakon viroze počeo kašalj, kontinuirani kašalj koji zna trajati cijelu noć. To traje već godinu dana (nakon prestanka dojenja je počelo). Imala je već desetak takvih epizoda. Pedijatrica nam je rekla da se najvjerojatnije radi o alergiji i da se inhaliramo Berodualom (ja imam alergisku astmu..). To nam je zadnji put pomoglo no nisam sigurna da li je to dobro za tako malo dijete..? Molim Vas, samo mi nabrojite o čemu se sve može raditi, dajte mi neke smjernice koje su opcije. Ići ću kod specjaliste, ali bi htjela da mi nabrojite sve moguće uzroke takvo kašlju da znam na što sve obratiti pažnju.

Najljepša hvala,
Ana

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.11.2017. 18:45

Najčešće je riječ o alergijskoj podlozi smetnji ili o oštećenju sluznice nakon nekih agresivnih virusa koje može trajati par godina (i češće se javlja u djece čiji članovi obitelji imaju alergijsku bolest). To je posao pulmologa, on će procijeniti o čemu je riječ i predložiti terapiju koja bi trebala zaštititi dijete. Ne bi bilo primjereno niti korisno nabrajati sve moguće (ali vrlo malo vjerojatne) uzroke ovakvih smetnji.