Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kašalj od 7 mj.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marinajastog

11.12.2014. 10:55

Djete od 5 odina kašlje od 7 mjeseca,zrelo,uglavnom ujutro,preko noći je mirna,preko dana se zakašlje tu i tamo,ali stalno radi onako kao da pročiščava grlo,u međuvremenu zadnjih mj.dana se počela žaliti da je svrbe oči,kapali smo kapi,mazali mast ali ništa nije pomoglo,iako vidimo da se zadnja 2 dana stanje popravilo s u vezi tika,ima tik da gleda u stranu i kad je pitamo zašto to radi kaže da je svrbe oči,napravili smo kks,uredna je,bris nosa i grla-uredan,vadili smo krv na rist i rast -čekamo nalaze.Ugasili smo grijanje u sobi gdje djete spava baš zbog kašlja,stalno joj je jedna nosnica začepljena,sad mene zanima dali je moguće da ima upalu sinusa ili nešto drugo,što bi mogli još napraviti,ili da jednostavno ostavimo tako ?Jer kašalj od 7 mj.nikako da prestane,počeo je na moru.Ispričavam se zbog duljine posta i ako sam postavila pitanje više puta ,ali nigdje mi ne izbacuje da je poslano.Probali smo sa svim mogučim sirupima i na kraju smo odustali.Pila je i sumamed,iako nije imala temperaturu ni ništa,osim kašlja.Dobro jede,ne žali se na ništa,i prije 2 godine je isto imala tikove,treptala je,tada smo obavili sve moguče pretrage,očni,kks,orl,neuropedijatar,...potvrđeno tik ,kako došao tako i ošao.I zanima me kolika je normalna djetetova težina i visina u toj dobi?Mala je rođena s 4,280 kg do prve godine je imala 10 kg,i svake godine se udebljala 2 kg,sada trenutno ima 18 kg.,visoka je 112 cm.otprilike.čini mi se sitnija od svojih vršnjaka.Hvala.I još jednom isprika zbog dužine posta.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.12.2014. 13:20

Postavili ste isto pitanje na 2 mjesta, pa sam već odgovorio na dio Vaših pitanja. Što se tiče pitanja koliko bi dijete trebalo biti visoko i teško pitam Vas koliko bi odrasla žena trebala biti visoka i teška? 160 ili 190 cm; 48 ili 70 kg? Jedino što vrijedi je upisivati podatke o visini i težini u krivulje rasta pa prema njima odrediti da li dijete napreduje "svojom krivuljom" , da li zaostaje ili brže napreduje i kakav je omjer težine i visine (izračun indeksa tjelesna mase). Morat ćete potražiti ovaj odgovor kod liječnika koji je prati.